ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οδηγεί το «ναυάγιο» των Παρισίων

Η ομολογiα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ότι οδηγούμαστε σε «τεχνική» παράταση του υφιστάμενου μνημονίου,  αλλά και η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, ότι οι εταίροι μας και, ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δε συγκινούνται, πια, από το επιχείρημα, ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αποτυπώνουν το μέγεθος του αδιεξόδου.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, που μίλησε ευθέως για πολιτική κρίση, ζητώντας επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή μέχρι τα Χριστούγεννα. Προσπαθώντας, ωστόσο, να παρουσιάσει το «άσπρο-μαύρο», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφάνισε το «ναυάγιο» των Παρισίων ως «ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης» και επεχείρησε να πείσει (ποιους άραγε;) ότι «η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μισθούς και συντάξεις».

Εντύπωση, ωστόσο και πολλές ερμηνείες  προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή, που με «εξομολογητική» διάθεση, συνομολόγησε το αδιέξοδο, αποδίδοντας στον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ρόλο του πιο αδιάλλακτου. Μεγαλύτερη αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του κ. Χαρδούβελη, ότι οι δανειστές, δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις, ειδικότερα δε, για το αν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κάτι που, εμμέσως, επιβεβαιώθηκε και από την έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στην ουσία, δηλαδή, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η ελληνική, κυβερνητική  αντιπροσωπεία εξακολουθεί να θέτει ως βασικό επιχείρημα, προς την τρόικα, το φόβο του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ.  Αργότερα, αφού, προφανώς… του  τράβηξαν τ’ αυτί, ο κ. Χαρδούβελης, υποχρεώθηκε σε νεότερη, «διορθωτική» δήλωση, όπου, αναιρώντας τον εαυτό του, υποστήριξε ότι… υπήρξε πρόοδος, στο Παρίσι, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση.  Οι τελευταίες εξελίξεις, διευρύνουν και το κλίμα καχυποψίας μεταξύ των εταίρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται πως δεν είδαν με καλό μάτι, τη βιασύνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης,  να προαναγγείλει την «τεχνική» παράταση του μνημονίου, ενώ οι ίδιοι επιχειρούν να πείσουν ότι δεν έχει αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός, για… απαγκίστρωση απ` το μνημόνιο. Βολές όμως δέχεται ο κ. Βενιζέλος και εκ των έσω, με πιο σκληρή την επίθεση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, που έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Διαδίκτυο: «Ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο, που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού, δε θα άλλαζε τώρα έναν, τεκμηριωμένα πλέον, αποτυχημένο πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο;»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact