ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οδηγεί το «ναυάγιο» των Παρισίων

Η ομολογiα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ότι οδηγούμαστε σε «τεχνική» παράταση του υφιστάμενου μνημονίου,  αλλά και η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, ότι οι εταίροι μας και, ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δε συγκινούνται, πια, από το επιχείρημα, ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αποτυπώνουν το μέγεθος του αδιεξόδου.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, που μίλησε ευθέως για πολιτική κρίση, ζητώντας επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και να παραμείνει η Βουλή ανοιχτή μέχρι τα Χριστούγεννα. Προσπαθώντας, ωστόσο, να παρουσιάσει το «άσπρο-μαύρο», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφάνισε το «ναυάγιο» των Παρισίων ως «ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τελικής διαπραγμάτευσης» και επεχείρησε να πείσει (ποιους άραγε;) ότι «η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για μισθούς και συντάξεις».

Εντύπωση, ωστόσο και πολλές ερμηνείες  προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή, που με «εξομολογητική» διάθεση, συνομολόγησε το αδιέξοδο, αποδίδοντας στον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ρόλο του πιο αδιάλλακτου. Μεγαλύτερη αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του κ. Χαρδούβελη, ότι οι δανειστές, δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις, ειδικότερα δε, για το αν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κάτι που, εμμέσως, επιβεβαιώθηκε και από την έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στην ουσία, δηλαδή, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η ελληνική, κυβερνητική  αντιπροσωπεία εξακολουθεί να θέτει ως βασικό επιχείρημα, προς την τρόικα, το φόβο του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ.  Αργότερα, αφού, προφανώς… του  τράβηξαν τ’ αυτί, ο κ. Χαρδούβελης, υποχρεώθηκε σε νεότερη, «διορθωτική» δήλωση, όπου, αναιρώντας τον εαυτό του, υποστήριξε ότι… υπήρξε πρόοδος, στο Παρίσι, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση.  Οι τελευταίες εξελίξεις, διευρύνουν και το κλίμα καχυποψίας μεταξύ των εταίρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται πως δεν είδαν με καλό μάτι, τη βιασύνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης,  να προαναγγείλει την «τεχνική» παράταση του μνημονίου, ενώ οι ίδιοι επιχειρούν να πείσουν ότι δεν έχει αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός, για… απαγκίστρωση απ` το μνημόνιο. Βολές όμως δέχεται ο κ. Βενιζέλος και εκ των έσω, με πιο σκληρή την επίθεση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, που έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Διαδίκτυο: «Ποια χώρα, ποια δημοκρατία και ποιο Κοινοβούλιο, που θέλει να αυτοπροστατευτεί από την επέλαση του λαϊκισμού, δε θα άλλαζε τώρα έναν, τεκμηριωμένα πλέον, αποτυχημένο πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο;»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact