ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Λιβαδάκι της Ηλείας

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα (4/4) σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ηλείας, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, εξέφρασε «προβληματισμό και ανησυχία, για τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό δασικών πυρκαγιών, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινη αμέλεια κατά την καύση αγροτικών υπολειμμάτων». Επίσης, όπως πρόσθεσε, «δεν δικαιολογούνται για την εποχή, έπειτα από έναν χειμώνα με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις και σε μια εποχή με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ηλείας 13 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και ένα για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι αναγκαία η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Καλύτερη η εικόνα στη φωτιά στην Κορινθία

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου, στην Κορινθία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με τις πρώτες ώρες. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact