ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer Κύπρου: Ένας μήνας από την αρχή του εφιάλτη

Αναζητούνται ακόμα δύο από τα επτά θύματά του «Ορέστη» – Θρίλερ με την τρίτη βαλίτσα

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την Κυριακή 14 Απριλίου, που εντοπίστηκε τυχαία η σορός της Mary Rose στο φρεάτιο στο μεταλλείο στο Μιτσερό και αποκαλύφθηκε η σοκαριστική δράση του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο από τα επτά θύματα, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε.

Συνεχίζονται, ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, ενώ αναμένεται να ξαναρχίσουν και οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα.

Σοβαρό εμπόδιο αποτελεί ο μεγάλος όγκος λάσπης εντός της Κόκκινης λίμνης, που έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική ορατότητα στον βυθό της.

Αν η τρίτη βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε σήμερα, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με δυο δύτες ταυτόχρονα.

Στο μεταξύ το σύστημα Sonar αναμένεται να φύγει σήμερα από την Κύπρο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και στις δύο λίμνες.

Οι Αρχές σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην εντοπιστούν η μία ή και οι δύο σοροί, αλλά προς το παρόν είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, πριν αποφασιστεί ο τερματισμός των ερευνών.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, αριθμός ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις, έχουν παραληφθεί 355 τεκμήρια, ενώ υπολείπονται άλλες 100 καταθέσεις.

Στο μεταξύ,  ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης διενήργησε χθες νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα και πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina.

Οι σοροί των δυο θυμάτων μητέρας και κόρης εντοπίστηκαν σε απόσταση δυο μέτρων η μια από την άλλη στην «Κόκκινη Λίμνη».

Εξάλλου μιλώντας χθες στο Sigmalive, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι διεξήχθη έρευνα με δύτες τόσο στην ανατολική πλευρά όσο και στην βορειοδυτική πλευρά της λίμνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας στο Sigmalive, στόχος είναι να ερευνηθεί όλη η ανατολική πλευρά στην οποία εντοπίστηκαν οι δυο προηγούμενες βαλίτσες αλλά και η βορειοδυτική πλευρά, την οποία υπέδειξε ο 35χρονος, ως το σημείο όπου πέταξε τις βαλίτσες.

Σε σχέση με το σύστημα sonar, ανέφερε ότι την Τρίτη (14/5) θα φύγει από την Κύπρο.

Οι στόχοι, όπως μας δήλωσε, θα τοποθετούνται πλέον σε συνεργασία με το Τμήμα Χωρομετρίας της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την εφαρμογή του Plan C και τη χρήση του ραντάρ, συνέστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές της Δημοκρατίας έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διείσδυσης  εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες. Συγκεκριμένα έχουν ετοιμαστεί ερωτήματα με βάση τα δεδομένα που έχει καταγράψει το σόναρ και τη βοήθεια του χειριστή του, ο οποίος έχει εμπειρία και με ραντάρ διείσδυσης.

Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της κόκκινης λίμνης και της λίμνης  Μεμί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνθήκες και η ορατότητα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο είναι εντελώς διαφορετικές από ότι στην Κόκκινη λίμνη.

Το Σάββατο δεν διενεργήθηκαν έρευνες στη λίμνη Μεμί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ευρημάτων της σάρωσης του βυθού της λίμνης Μεμί με το σόναρ.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη (8/5) γύρω στις 12:30 ανασύρθηκε εύρημα από την Κόκκινη Λίμνη, με τη βοήθεια του δύτη.

Με τη βοήθεια του συστήματος «Sonar», το οποίο είχε καταγράψει συγκεκριμένα σημεία, που ερευνήθηκαν, ανασύρθηκε το απόγευμα  της Κυριακής (5/5) από τη λίμνη και η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες θανάτου.

Σε αυτήν εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει στην 8χρονη, Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livia. H δεύτερη βαλίτσα εντοπίστηκε κοντά στην πρώτη.

Ο 35χρονος ύποπτος είχε καταθέσει ότι στη λίμνη Μιτσερού πέταξε τρεις βαλίτσες με πτώματα, κατονομάζοντας την Μαρικάρ Βαλντέζ, την 8χρονη Έλενα Μπουνέα και τη μητέρα της Λίβια Μπουνέα, στην οποίαν εκτιμάται ότι ανήκει η σορός που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Με την ανεύρεση της νέας σορού, ο αριθμός των θυμάτων, που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε.

Πρόκειται για τη Μαρί Ρόους και την Αριάν Παλάνας, που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς και τα δύο πτώματα, που ήταν μέσα ταξιδιωτικές βαλίτσες, που ανασύρθηκαν από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Το πρωί της Κυριακής (5/5) ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 35χρονου.

Πέραν της ομολογίας του για επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δυο ανήλικων παιδιών, οι ανακριτές εξετάζουν πλέον και μια νέα υπόθεση, αυτή τη φορά βιασμού γυναίκας.

Η τακτική που ακολουθούσε ο «Ορέστης»

Άλλες οκτώ μέρες υπό κράτηση θα παραμείνει ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος στην Κύπρο. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συνοδεία πάνοπλων ανδρών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού εμφανίστηκε και σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο 35χρονος έφερε και σήμερα αλεξίσφαιρο γιλέκο καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στην αίθουσα Δικαστηρίου.

Ατάραχος και ήρεμος εμφανίστηκε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ενώπιον Δικαστηρίου. Σύμφωνα με  όσα ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ο Υπεύθυνος Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο 35χρονος παρόλο που παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση τη διάπραξη επτά δολοφονιών, εξακολουθεί να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση βιασμού νεαρής γυναίκας όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Όπως ακούστηκε μάλιστα κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο 35χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η νεαρή στις 30 Απριλίου όταν κατήγγειλε την υπόθεση, οπτικογραφούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η τακτική και η συμπεριφορά του ως φαίνεται ενώπιον Δικαστηρίου, είναι η ίδια τις τελευταίες 3 φορές όπου και εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Σχεδόν πάντα με το ίδιο ύφος, απαντά λακωνικά «μάλιστα» και «δεν φέρω ένσταση» απευθυνόμενος στο Δικαστήριο.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου με τη συνδρομή και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η συνδρομή του οποίου ήταν καταλυτική ως προς την πορεία της εξιχνίασης της υπόθεσης αυτής.

Νέο στοιχείο το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από πλευράς ανακριτών ήταν αυτό των ερευνών σε νέο προφίλ.

Πληροφορίες του sigmalive ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο άλλο προφίλ του 35χρονου αλλά ένα προφίλ στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, το οποίο ανήκει σε ένα απ’ τα θύματα του 35χρονου.

Οι Αρχές εξάλλου κρατούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με την Scotland Yard όσο και με την Interpol, από την οποία αναμένονται στοιχεία γυναίκας, στην οποία 20χρονη γυναίκα από τις Φιλιππίνες εκμυστηρεύτηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ύποπτο.

Ο κύκλος των καταθέσεων μέρα με τη μέρα ευρύνεται ολοένα και περισσότερο, την ώρα που οι Αρχές λαμβάνουν βροχή πληροφοριών από πολίτες για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις και αναμένεται να αυξηθούν κατά 100 ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο των εξετάσεων βρίσκονται 300 και πλέον τεκμήρια.

«Επτά αλλοδαπές γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν, ενώ κάποιες από αυτές τις έχει πετάξει σε μια τοξική λίμνη. Πρόκεiται για την πρώτη υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών στην Κύπρο, η οποία έχει προκαλέσει τρόμο και πυροδότησε κατηγορίες για ρατσισμό εναντίον της Αστυνομίας», αναφέρει δημοσίευμα του AFP.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact