ΚΥΠΡΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Το Plan B σε περίπτωση που δεν βρεθεί η τρίτη βαλίτσα

Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, μετά τον εντοπισμό των άλλων δυο στις οποίες υπήρχαν οι σοροί δυο εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν serial killer.

Σε τρία σημεία της Κόκκινης Λίμνης αναμένεται να εστιάσουν την Τρίτη οι κυπριακές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τα υπόλοιπα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Οι έρευνες της Δευτέρας δεν απέφεραν αποτέλεσμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, την Τρίτη αναμένεται να ερευνηθούν από τη ρομποτική κάμερα τα τρία σημεία που σηματοδοτήθηκαν, με σκοπό να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα. Οι έρευνες θα περιλαμβάνουν κατάδυση τόσο της ρομποτικής κάμερας όσο και του Sonar, το οποίο δεν θα μετακινηθεί προς την λίμνη του Ξυλιάτου πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση κατά την οποία δεν εντοπιστεί ο,τιδήποτε στην Κόκκινη Λίμνη, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος η τρίτη βαλίτσα να έχει καλυφθεί από μεγάλη ποσότητα λάσπης λόγω της μετατόπισης από την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο άλλων βαλιτσών, αναμένεται τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Sonar να αποσταλούν στην Βρετανία για να μελετηθούν τα σημείο που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», ώστε να διαφανεί τι υπάρχει κάτω από την λάσπη, όπου η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη.

Σημειώνεται ότι οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard είχαν προτείνει την σάρωση ολόκληρης της Κόκκινης Λίμνης αλλά και της λίμνης Ξυλιάτου με το σύστημα Sonar.

«Ξεσκονίζουν» τις διαδικτυακές επικοινωνίες του serial killer

Εντατικές έρευνες σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιούν οι Κυπριακές Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν και να αποκρυπτογραφήσουν τα διαδικτυακά κι όχι μόνο βήματα του 35χρονου serial killer.

Ο 35χρονος ίλαρχος, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Ορέστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, διατηρούσε προφίλ τόσο στον ιστότοπο γνωριμιών badoo, όσο και στο facebook. Φως στο ποιος ήταν ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος έριξαν από τις πρώτες κιόλας μέρες οι εταιρείες Facebook, Google αλλά και Badoo, με τις οποίες επικοινώνησαν οι Αρχές της Κύπρου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες ενώπιον Δικαστηρίου, κατά την έκδοση 8ήμερου διατάγματος προσωποκράτησης, οι ανακριτές διενεργούν εξετάσεις και εντοπίζουν όλα τα πρόσωπα, με τα οποία μιλούσε ο ύποπτος σε διάφορες ιστοσελίδες από το 2016 μέχρι και τη μέρα της σύλληψής του.

Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 150. Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, εκτελέστηκαν 9 εντάλματα έρευνας για σπίτια και αυτοκίνητα. Οι Αρχές εντόπισαν και αυτοκίνητο που είχε το 2016 ο 35χρονος. Σε αναμονή επίσης τελούν οι ανακριτές, αναφορικά με τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων από 352 τεκμήρια, που ήδη έχουν παραληφθεί.

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: “Διορθώσαμε το λάθος του 1934”

Νέο «λάδι στη φωτιά» έριξε ο Τούρκος πρόεδρος…

Πόρισμα κόλαφος: Παραπομπή Παπαγγελόπουλου με 8 βαριά αδικήματα

Για 8 βαριά αδικήματα παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο…

Έρχεται μάσκα παντού

Συναγερμός σήμανε στη χώρα μετά την ανακοίνωση του…

Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς

Αν κάποια εκκλησιά ειχε λόγους να συμβολίζει τον…

Η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 42 σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση

«Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, υπήρξε ευρύτατη συναίνεση για…

Κλείνει τζαμιά και απελαύνει ιμάμηδες η Αυστρία – Οργή στην Άγκυρα

Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την απόφαση…

Πρωτοφανές άδειασμα Βερολίνου για την Αγία Σοφία

Πρωτοφανές άδειασμα του Βερολίνου για την Αγία Σοφία…

Έρχεται έκτακτο φθινοπωρινό επίδομα σε 400.000 εργαζομένους

Έξτρα οικονομική ενίσχυση σε έως 400.000 εργαζομένους του…

Τουρκικά ΜΜΕ κατά Βορίδη: «Μπ@στ@δρε τι θέλεις από το σπίτι του Κεμάλ»

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν…
contact