ΥΓΕΙΑ

Σημάδια ότι είστε θετικοί στον HIV/AIDS

8.Ξερός βήχας.

Ο ξηρός βήχας ήταν το πρώτο σημάδι που ο Ρον κατάλαβε ότι κάτι κακό συνέβαινε.Στη αρχή το απέδωσε σε αλλεργίες.Αλλά συνεχίστηκε για 1,5 χρόνο και χειροτέρεψε..Τα Benadryl,τα αντιβιοτικά και τα εισπνεόμενα δεν έφτιαξαν το πρόβλημα.Ούτε οι αλλεργιολόγοι.Αυτό το σύμπτωμα-‘’ένας ύπουλος βήχας που μπορεί να συνεχίζεται για βδομάδες και δεν φαίνεται να περνάει είναι χαρακτηριστικό των πολύ άρρωστων ασθενών από τον ιό,’’λέει ο Δρ,Μαλβεστούττο.

9.Πνευμονία.

Ο βήχας κι η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να προμηνύουν μια σοβαρή μόλυνση που προκαλείται από ένα μικρόβιο που δεν θα σας απασχολούσε,αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δούλευε σωστά.

‘’Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ευκαιριακές λοιμώξεις και καθεμιά μπορεί να εμφανιστεί διαφορετικά.Στην περίπτωση του Ρον ήταν πνευμονία από Pneumocystis(PCP),γνωστή και ως ‘AIDS πνευμονία’,που τελικά τον οδήγησε στο νοσοκομείο..Άλλες ευκαιριακές λοιμώξεις συμπεριλαμβάνουν την τοξοπλάσμωση,μια παρασιτική μόλυνση που επηρεάζει τον εγκέφαλο,ένα είδος ιού του έρπητα που ονομάζεται κυτταρομεγαλο’ι’ός(CMV)μόλυνσης κια μολύνσεις ζύμης όπως η τσίχλα στόματος.

10.Νυχτερινές εφυδρώσεις.

Περίπου οι μισοί άνθρωποι στα πρώτα στάδια του ιού έχουν νυχτερινές εφυδρώσεις,εξηγεί ο Δρ.Μαλβεστούττο.Αυτές είναι αργότερα πολύ πιο συνηθισμένες στη μόλυνση και δεν σχετίζονται με την άθληση ή τη θερμοκρασία του δωματίου.

Παρόμοιες με τις θερμές εξάψεις που περνάνε οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση,είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τις εφυδρώσεις γιατί μουσκεύουν τα κλινοσκεπάσματα και τα σεντόνια.

11.Αλλαγές στα νύχια.

Άλλο ένα σύμπτωμα στην προχωρημένη μόλυνση από τον ιό είναι οι αλλαγές στα νύχια σας όπως τα δάχτυλα κνήμη(παραμόρφωση δαχτύλων),να γίνονται πιο χοντρά και πιο κυρτωμένα ,να χωρίζονται ή να αποχρωματίζονται(να έχουν δηλ.μαύρες ή καφέ γραμμές οριζόντιες ή κάθετες)

Συχνά αυτά οφείλονται σε μυκητίαση όπως η καντιντίαση.’’Οι ασθενείς με αδειασμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευάλωτοι στις μυκητιάσεις’’.

12.Μολύνσεις ζύμης.

Άλλη μια μηκυτίαση που είναι συνηθισμένη στα προχωρημένα στάδια είναι η τσίχλα στόματος(μια μόλυνση στόματος που προκαλείται από την κάντιντα,μια μορφή μαγιάς).

‘’Είναι ένας πολύ κοινός μήκυτας και αυτός που προκαλεί μολύνσεις ζύμης) στις γυναίκες.Συνήθως τείνουν να εμφανίζονται στο στόμα ή στον ισοφάγο,δυσκολεύοντας την κατάποση,’’λέει ο Δρ.Μαλβεστούττο.

Ο Ρον ξύπνησε μια μέρα και βρήκε άσπρους λεκέδες πάνω στη γλώσσα του.Είχε τσίχλα στόματος.Γι’αυτόν δεν ήταν περισσότερο ενοχλητικό από το ότι δεν του άρεσε να έχει τη μόλυνση.Ήταν δύσκολο να την ξεφορτωθεί αλλά απαλλάχθηκε,αφού ο Ρον άρχισε να παίρνει φάρμακα για να καταπολεμήσει τον ιό.

13.Σύγχυση ή δυσκολία συγκέντρωσης.

Γνωστικά προβλήματα είναι δείγμα άνοιας που σχετίζεται με τον HIV,κάτι που εμφανίζεται σε προχωρημένο στάδιο της πάθησης.

Μαζί με τη σύγχυση και τη δυσκολία συγκέντρωσης,η άνοια που σχετίζεται με το AIDS μπορεί να συνεπάγεται προβλήματα μνήμης και θέματα συμπεριφοράς,όπως θυμός και ευερεθιστότητα.

Μπορεί να περιλαμβάνει και κινητικές αλλαγές:να γίνεστε αδέξιοι,να έχετε έλλειψη συντονισμού και προβλήματα με αρμοδιότητες που απαιτούν ακέραιες κινητικές δεξιότητες,όπως γράψιμο με το χέρι.

14.Κρύες πληγές ή έρπης στα γεννητικά όργανα.

Κρύες πληγές(στοματικοί έρπητες) κια έρπητες στα γεννητικά όργανα είναι σημάδια και του οξέος ρετρο’ι’κού συνδρόμου και του προχωρημένου σταδίου του ιού.Έχοντας έρπη είναι επίσης παράγοντας κινδύνου για να κολλήσετε τον ιό.Αυτό γιατί ο έρπης στα γεννητικά όργανα μπορεί να προκαλέσει έλκη που διευκολύνουν τον ιό HIV να περάσει στο σώμα με το σεξ.Οι άνθρωποι που έχουν τον ιό τείνουν να έχουν πιο σοβαρές εξάρσεις έρπητα και πιο συχνά επειδή ο ιός εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact