ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνικό σύγκρουσης στην Κυπριακή ΑΟΖ: Σε απόσταση «αναπνοής» Ελληνικά, Ισραηλινά και Γαλλικά πλοία με τουρκική πυραυλάκατο!

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία ανοίγει πλέον πολλά μέτωπα. Ευφράτης, Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να φθάσει το παιχνίδι στα άκρα.

Οι μεγάλες δυνάμεις όμως παίρνουν τα μέτρα τους, καθώς δεν επιθυμούν να επιτρέψουν τετελεσμένα στην περιοχή. Η Τουρκία με τον εκφοβισμό των όπλων θέλει να πάρει μερίδιο από την ενέργεια.

Αναλυτές σε Ελλάδα, Κύπρο και Δύση έχουν την άποψη πως είτε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα όπλα της και θα φέρει συναγερμό στην Α. Μεσόγειο, είτε θα συνεχίσει να προκαλεί για να φθάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να γκριζάρει την περιοχή.

Πάντως η Δύση έχει διαφορετική άποψη και δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια, εξάλλου η άσκηση«NEMESIS 2018» στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα.

Η πρόκληση της Τουρκίας

Υπό το άγρυπνο «βλέμμα” του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου η Πολυεθνική Άσκηση «Νέμεσις 2018”, με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εκτέλεση σεναρίων σε δύο φάσεις της χθεσινής άσκησης, η πυραυλάκατος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία «Karayel” εισήλθε στην περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Κυπριακή Δημοκρατία και παρέμεινε σε αυτήν για τουλάχιστον μία ώρα.

Στην πρώτη φάση της άσκησης συμμετείχαν ισραηλινά πλωτά μέσα και το περιπολικό της Διοίκησης Ναυτικού «Τσομάκης” . Στην δεύτερη φάση της άσκησης συμμετείχαν γαλλική και ελληνική φρεγάτα και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Πλοιάρχος Αντρέας Ιωαννίδης”

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία των πλωτών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση με το πλήρωμα του τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την περιοχή της εκτέλεσης των σεναρίων της «Νέμεσις 2018.”

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact