ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα όπως η «13η σύνταξη»

«Εάν υπήρχε τέτοια πιθανότητα για τέταρτο μνημόνιο και σκέψη στην κυβέρνηση, θα είχε ήδη υπογραφεί»

«Με τη χώρα να είναι πλέον σε πορεία ανάπτυξης, θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες στήριξης των πιο αδύναμων και αναδιανομής μέρους των πλεονασμάτων, αρκεί να μην ανακοπεί αυτή η τάση από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε: «Το κρίσιμο σημείο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς εκεί κρίνεται κάθε κυβερνητική πολιτική, καθώς η επίτευξη στόχων διαχέεται στην πραγματική οικονομία και την καθημερινή ζωή με «χρονοκαθυστέρηση».

«Η εξαγγελία Τσίπρα για “13η σύνταξη” και αναστολή της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό κύμα είναι συγκεκριμένο παράδειγμα μέτρου που θα αισθανθεί ο κόσμος και ενδεικτικό τους πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την επίτευξη στόχων. Οχι απλώς να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όπου μπορεί να επιστρέφει μέρος των όσων θυσίασαν, στους πλέον ευάλωτους», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «μονομερής» που αποδόθηκε στην εξαγγελία Τσίπρα, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι «ορισμένοι επιμένουν να μεταφράζουν τη συμφωνία με τους δανειστές κατά το δοκούν, καθώς η δέσμευση αφορά πρωτογενή πλεονάσματα. Η δυσαρέσκεια για την υπεραπόδοση και το πώς θα διανεμηθεί υπερβαίνει τη συμφωνία και θέτει θέμα δημοκρατικότητας για μία εκλεγμένη κυβέρνηση… μέρος των δανειστών ενοχλείται, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης, αλλιώς ακυρώνουμε τελικά τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε:

«Στην συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, έγινε φανερό ότι υπήρχε ένδεια επιχειρημάτων από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η πολιτική υπεροχή των επιχειρημάτων της κυβέρνησης. Το ουσιαστικό είναι ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, που με βάση τις προβλέψεις όχι μόνο τις δικές του αλλά και παραγόντων εντός και εκτός χώρας, βάζει την χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης, που ζητούμενο πλέον είναι να σταθεροποιηθεί και μετά το 2017».

Για το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου υπογράμμισε: «Εάν υπήρχε τέτοια πιθανότητα και σκέψη στην κυβέρνηση, θα είχε ήδη υπογραφεί … η συζήτηση γίνεται επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση δεν είναι η ανακύκλωση της υφεσιακής πολιτικής. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε πράγματα που παγκοσμίως έχουμε ότι δεν είναι επιτεύξιμα, όπως η απαίτηση για μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact