ΕΛΛΑΔΑ

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: Οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα μας φιμώσουν

Πέπλο προστασίας στον Αντώνη Αραβαντινό από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσω της ΟΣΥΕ, επισημαίνοντας ότι η «φίμωση της ελεύθερης γνώμης και οι συνδικαλιστικές διώξεις» δεν θα τους σταματήσουν από το λένε την αλήθεια.

Η ΟΣΥΕ επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι οι “καίριες παρεμβάσεις του υπευθύνου δημοσίου σχέσεων του ΔΣ της Ομοσπονδίας, επί σειρά ετών Πρόεδρο και άνθρωπο που μέσα από τους αγώνες του και χωρίς να το επιδιώξει έγινε σύμβολο για τον χώρο μας Αντώνη Αραβαντινό αποτελούν την πικρή και γυμνή αλήθεια, η οποία είναι και ομόφωνα θέση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας”.

Παράλληλα, προσθέτει ότι “για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είναι μια μικρή και χωρίς απήχηση ομάδα, τους παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις και στα δελτία τύπου όλων σχεδόν των πρωτοβαθμίων σωματείων, με τα οποία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Αντώνη Αραβαντινό, συμφωνούν με την δράση της Ομοσπονδίας μας και διαμαρτύρονται για τις ανακοινώσεις του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:

«Το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού με την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ακόμα κρατουμένου και των τραυματισμό πολλών άλλων αντικατοπτρίζει πλήρως την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Ελληνικές Φυλακές.

Αυτοκτονίες, θάνατοι, βία κ.α. Και αυτά είναι απόρροια της ασκούμενης »πολιτικής της κορδέλας» στις Φυλακές, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία μας και η Ομοσπονδία μας επανειλημμένως και εξαιρετικά έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει.

Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως αρχικά χαρακτηριστήκαμε ως παράκεντρα, ενώ αργότερα »υποβιβαστήκαμε» σε μικρή ομάδα υπαλλήλων, ως απειλή για το κράτος δικαίου και εσχάτως ως υβριστές, ψεύτες και συκοφάντες, ενώ ταυτόχρονα λοιδορηθήκαμε και αυτά που αναδείξαμε αντιμετωπίστηκαν ως fake news.

Όλα όσα έχουμε αναδείξει και καταγγείλει, όπως και οι καίριες παρεμβάσεις του υπευθύνου δημοσίου σχέσεων του ΔΣ της ΟΣΥΕ, επί σειρά ετών Πρόεδρο και άνθρωπο που μέσα από τους αγώνες του και χωρίς να το επιδιώξει έγινε σύμβολο για τον χώρο μας Αντώνη Αραβαντινό αποτελούν την πικρή και γυμνή αλήθεια, η οποία είναι και ομόφωνα θέση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είναι μια μικρή και χωρίς απήχηση ομάδα, τους παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις και στα δελτία τύπου όλων σχεδόν των πρωτοβαθμίων σωματείων, με τα οποία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Αντώνη Αραβαντινό, συμφωνούν με την δράση της Ομοσπονδίας μας και διαμαρτύρονται για τις ανακοινώσεις του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης.

Εάν ο αντίλογος όλων αυτών είναι η απαγόρευση της αλήθειας, η φίμωση της ελεύθερης γνώμης και οι συνδικαλιστικές διώξεις, τότε τους διαβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια. Τους επιστρέφουμε τις συκοφαντίες και τα ψέματα και τους παραπέμπουμε στην δημόσια κρίση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact