ΚΟΣΜΟΣ

«Μήνυμα στην Αμερική» – Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο

Μετά την απειλή στους Αμερικανούς «θα σας πνίξουμε στο αίμα»…

Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», το οποίο ανάρτησαν την Τρίτη στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», το οποίο ανάρτησαν την Τρίτη στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα.

 


Τα τελευταία λόγια του Φόλεϊ

Στο βίντεο, ο Φόλεϊ ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ». Η δήλωση γίνεται λίγο πριν από τον αποκεφαλισμό του, που όπως εκτιμάται έκανε καθ’ υπαγόρευση των τζιχαντιστών.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για την αυθεντικότητα του βίντεο ή δηλώσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι Αμερικανοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εργάζονται ήδη για αυτό το λόγο. Η Ουάσιγκτον πάντως ήδη εξέφρασε την οργή της .

«Εχουμε δει ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη δολοφονία του Αμερικανού πολίτη Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος. Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιχειρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καθορίσουν την αυθεντικότητά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν. «Εάν είναι γνήσιο, είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», συμπλήρωσε.

Και δεύτερο βίντεο

Λίγο αργότερα και πάλι οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ακόμη ένα βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο ακόμη έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η ζωή αυτού του Αμερικανού πολίτη, εξαρτάται από την επόμενη απόφαση σας πρόεδρε Ομπάμα», διακρίνεται να λέει ένας μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο μασκοφόρος άντρας ακούγεται να μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά και να έχει μπροστά του τον όμηρο που ονομάζεται Στίβεν Σότλοφ.

Δεν έχει γίνει δυνατή η επαλήθευση ούτε αυτού του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους στο διαδίκτυο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact