ΚΟΣΜΟΣ

Σόου Ερντογάν με θεμελιώσεις σπιτιών σε ζωντανή μετάδοση

Σχεδόν 50 μέρες μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, μπαίνουν τα πρώτα θεμέλια για κατοικίες σεισμόπληκτων, παρουσία φυσικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε ταυτόχρονες ζωντανές συνδέσεις της τουρκικής προεδρίας από διάφορες περιοχές παρουσιάζονται οικοδομικές εργασίες σε εξέλιξη.

Μάλιστα Ερντογάν, Μπαχτσελί και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μουράτ Κουρούμ, βάζουν τα θεμέλια 17.902 κατοικιών σε 11 επαρχίες στο Καχραμανμαράς.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ξανά τελετή στην επαρχία Χατάι, ενώ σε δύο ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή περισσότερων από 20 χιλιάδων σπιτιών.

Άρχισε το ψηφομάζωμα ο Κιλιτσντάρογλου: Συναντήθηκε με το Φιλοκουρδικό κόμμα HDP – Έξαλλος ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν υποστήριξε χθες, Τετάρτη, το βράδυ πως το HDP είναι ο κοινοβουλευτικός βραχίονας μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης» και πως ο προεδρικός υποψήφιος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε το κόμμα αυτό εταίρο στην προεκλογική εκστρατεία του, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα ταυτίσει το αριστερό HDP με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), κάτι που το HDP απορρίπτει κατηγορηματικά.

Το HDP απειλήθηκε με απαγόρευση πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές εξαιτίας κατηγοριών ότι σχετίζεται με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του PKK.

Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ο κοινός υποψήφιος έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Το HDP δεν περιλαμβάνεται στα κόμματα που υποστηρίζουν ρητά τον Κιλιτσντάρογλου, αν και έχει αρνηθεί να κατεβάσει δικό του υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Παρατηρητές θεωρούν το γεγονός αυτό ένδειξη ότι το HDP υποστηρίζει σιωπηλά την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου. Οι ψήφοι των υποστηρικτών του HDP μπορεί να έχουν αποφασιστική σημασία στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το HDP «μυστικό εταίρο» της εξακομματικής συμμαχίας. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως η επανεκλογή του 69χρονου προέδρου θα είναι δύσκολη , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact