ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

SpaceX: Τόσο θα κοστίσει μία θέση στην πρώτη πτήση πολιτών στο διάστημα

Η πρώτη πτήση στο διάστημα αποκλειστικά για πολίτες είναι γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε η SpaceX, ονομάζεται Inspiration4 και η μία από τις 4 θέσεις είναι ήδη «πιασμένη» από τον CEO της Shift4 Payment, Jared Isaacman, ο οποίος θα είναι και ο αρχηγός της αποστολής.

Ο Isaacman δωρίζει τις δύο από τις τρεις υπόλοιπες θέσεις σε απλούς πολίτες. Οι υπόλοιποι τρεις πρέπει να είναι Αμερικανοί και να αντιπροσωπεύουν την Ελπίδα, την Ευημερία και τη Γενναιοδωρία. Ένας από τους σκοπούς της αποστολής είναι να συγκεντρώσει χρήματα για το St. Jude Children’s Research Hospital, οπότε η μία από τις τρεις θέσεις θα κατοχυρωθεί σε πολίτες που θα κάνουν μια δωρεά στο νοσοκομείο, ακόμα και 10 δολαρίων.

Η δεύτερη θα κατοχυρωθεί σε κάποιον που θα ξεκινήσει ένα Shift4Shop, αποκαλύπτοντας την ιστορία του στα social media. Η τρίτη θέση θα κατοχυρωθεί σε έναν εκπρόσωπο του St. Jude’s. Ο Isaacman έχει ήδη δωρίσει $100 εκατομμύρια στο νοσοκομείο και η SpaceX ελπίζει πως θα συγκεντρωθούν άλλα τόσα από τις συμμετοχές.

Οι τέσσερις πολίτες θα επιβιβαστούν στην Crew Dragon κάψουλα και θα εκτοξευθούν με έναν Falcon 9 από το Kennedy Space Center κάποια στιγμή το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Φυσικά θα έχουν εκπαιδευτεί ως αστροναύτες από την SpaceX. Η εκπαίδευση θα γίνει στο Falcon 9, στην Dragon κάψουλα, στους τροχιακούς μηχανισμούς, στο χειρισμό μικροβαρύτητας και σε άλλες μορφές καταπόνησης. Το πολυήμερο ταξίδι θα τους φέρει σε 90λεπτη τροχιά γύρω από τη Γη, η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το κέντρο αποστολής της SpaceX στο έδαφος. Αν όλα πάνε καλά, η Dragon κάψουλα θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης ξανά και θα προσθαλασσωθεί κοντά στις ακτές της Florida.

Σημειώνεται ότι η SpaceX, με πλήρη ονομασία Space Exploration Technologies Corp., που είναι αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών, στο πλαίσιο των στόχων τηςέχει αναπτύξει την Οικογένεια πυραύλων Falcon και την οικογένεια διαστημικών οχημάτων Dragon, συστήματα που σήμερα χρησιμοποιούνται αμφότερα για τη μεταφορά φορτίων σε τροχιά γύρω από τη Γη ενώ έχει στο ενεργητικό της και αρκετά άλλα σημαντικά επιτεύγματα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact