ΕΛΛΑΔΑ

Στα μονοπάτια των αρχαίων Ελλήνων -Υμνοι αυστριακής εφημερίδας για το Πήλιο [εικόνες]

Τη μαγεία του Πηλίου, των χωριών και των μονοπατιών του «ανακάλυψε» μία αυστριακή εφημερίδα, που έγραψε ύμνους αποθεώνοντας το περιβάλλον, τη γαστρονομία και άλλα στοιχεία της περιοχής.

Στο άρθρο με τίτλο «Στα μονοπάτια των αρχαίων Ελλήνων», η Oberösterreichische Nachrichten γράφει πως στο Πήλιο βρίσκουν αυτό που αναζητούν πεζοπόροι και ποδηλάτες την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ μπορούν ακόμα και να κολυμπήσουν στα νερά του Αιγαίου μέχρι τον Νοέμβριο, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Η αυστριακή εφημερίδα εκθειάζει τον παραδοσιακό γαστρονομικό πλούτο της περιοχής, με ιδιαίτερη μνεία στα τσιπουράδικα, ενώ περιγράφει τις αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες η περιοχή άρχισε να προσφέρει οργανωμένα από το 2008, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, τοξοβολία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το Πήλιο μετά το καλοκαίρι, ενώ σημειώνει ότι αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι απευθείας πτήσεις από την Αυστρία και τη Γερμανία σταματούν στα μέσα ή το αργότερο τέλη Οκτωβρίου και ξαναρχίζουν τον Μάιο, την ώρα που θα μπορούσε να κάνει πολλά ένας επισκέπτης εκεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

«Από το Βόλο και το κοντινό αεροδρόμιο το Πήλιο απέχει μόλις μία ώρα, με τα ορεινά χωριά στη δυτική πλευρά του -προπάντων η γραφική Μακρινίτσα και η Πορταριά, το πρώην εμπορικό κέντρο- να προσφέρονται ως ενδιάμεσος σταθμός, ενώ χαρακτηριστικό όλων των χωριών είναι οι κεντρικές πλατείες με τους τεράστιους υπεραιωνόβιους πλατάνους τους, αρκετοί με ηλικία 1.000 χρόνων. Καστανιές, πλατάνια και οξιές, βρίσκονται κατά μήκος των λιθόστρωτων δρόμων που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους, ενώ πάνω από το χωριό Χάνια σε υψόμετρο 1.200 μέτρων της πυκνόφυτης χερσονήσου, βρίσκονται χιονοδρομικές εγκαταστάσεις, που το 2010 και 2013 είχαν χιόνια για πολλές εβδομάδες», αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα.

Ακόμη, γίνεται αναφορά και στους μικρούς κόλπους και τις παραλίες με χαλίκια και άμμο, ενώ επισημαίνεται πως στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπως και στα νησιά Σκιάθος και Σκόπελος, γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Mamma mia».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact