ΕΛΛΑΔΑ

Στα μονοπάτια των αρχαίων Ελλήνων -Υμνοι αυστριακής εφημερίδας για το Πήλιο [εικόνες]

Τη μαγεία του Πηλίου, των χωριών και των μονοπατιών του «ανακάλυψε» μία αυστριακή εφημερίδα, που έγραψε ύμνους αποθεώνοντας το περιβάλλον, τη γαστρονομία και άλλα στοιχεία της περιοχής.

Στο άρθρο με τίτλο «Στα μονοπάτια των αρχαίων Ελλήνων», η Oberösterreichische Nachrichten γράφει πως στο Πήλιο βρίσκουν αυτό που αναζητούν πεζοπόροι και ποδηλάτες την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ μπορούν ακόμα και να κολυμπήσουν στα νερά του Αιγαίου μέχρι τον Νοέμβριο, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Η αυστριακή εφημερίδα εκθειάζει τον παραδοσιακό γαστρονομικό πλούτο της περιοχής, με ιδιαίτερη μνεία στα τσιπουράδικα, ενώ περιγράφει τις αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες η περιοχή άρχισε να προσφέρει οργανωμένα από το 2008, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, τοξοβολία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το Πήλιο μετά το καλοκαίρι, ενώ σημειώνει ότι αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι απευθείας πτήσεις από την Αυστρία και τη Γερμανία σταματούν στα μέσα ή το αργότερο τέλη Οκτωβρίου και ξαναρχίζουν τον Μάιο, την ώρα που θα μπορούσε να κάνει πολλά ένας επισκέπτης εκεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

«Από το Βόλο και το κοντινό αεροδρόμιο το Πήλιο απέχει μόλις μία ώρα, με τα ορεινά χωριά στη δυτική πλευρά του -προπάντων η γραφική Μακρινίτσα και η Πορταριά, το πρώην εμπορικό κέντρο- να προσφέρονται ως ενδιάμεσος σταθμός, ενώ χαρακτηριστικό όλων των χωριών είναι οι κεντρικές πλατείες με τους τεράστιους υπεραιωνόβιους πλατάνους τους, αρκετοί με ηλικία 1.000 χρόνων. Καστανιές, πλατάνια και οξιές, βρίσκονται κατά μήκος των λιθόστρωτων δρόμων που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους, ενώ πάνω από το χωριό Χάνια σε υψόμετρο 1.200 μέτρων της πυκνόφυτης χερσονήσου, βρίσκονται χιονοδρομικές εγκαταστάσεις, που το 2010 και 2013 είχαν χιόνια για πολλές εβδομάδες», αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα.

Ακόμη, γίνεται αναφορά και στους μικρούς κόλπους και τις παραλίες με χαλίκια και άμμο, ενώ επισημαίνεται πως στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπως και στα νησιά Σκιάθος και Σκόπελος, γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Mamma mia».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact