ΚΟΣΜΟΣ

Στα «σχοινιά» ο Τραμπ μετά από νέα καταδίκη συνεργάτη του

Ένοχος για οικονομικά εγκλήματα ο Μάναφορτ

Ένοχος για οκτώ κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δικαζόταν από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Συνολικά του είχαν αποδοθεί 18 κατηγορίες, όμως οι ένορκοι κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση μόνο για τις οκτώ από αυτές.

Ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για πέντε κατηγορίες φοροδιαφυγής, για μία (από τις συνολικά τέσσερις) κατηγορίες που σχετίζονταν με την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών του στο εξωτερικών και για δύο (από τις εννέα) κατηγορίες τραπεζικής απάτης που αντιμετώπιζε.

Ο δικαστής κήρυξε κακοδικία για τις υπόλοιπες 10 κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αμερικανός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ, το κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, προειδοποίησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην αποπειραθεί καν να απονείμει χάρη στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Πολ Μάναφορτ.

«Οποιαδήποτε απόπειρα από τον πρόεδρο να απονείμει χάρη στον κ. Μάναφορτ ή να επέμβει στην έρευνα για την εκστρατεία του θα αποτελούσε χονδροειδή κατάχρηση εξουσίας και θα απαιτούσε την ανάληψη άμεσης δράσης από το Κογκρέσο», ανέφερε ο Γουόρνερ, η Επιτροπή στην οποία συμμετέχει έχει επίσης διεξαγάγει έρευνες για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ το 2016, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Εξάλλου, ο κορυφαίος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών έκρινε ότι η ομολογία ενοχής του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Μάικλ Κόεν, δυνητικά εμπλέκει τον Τραμπ σε παραβιάσεις της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

Νωρίτερα, ο Κόεν ομολόγησε ότι κατέβαλε χρήματα κατά παραβίαση της νομοθεσίας περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα», τον οποίο δεν κατονόμασε, στο πλαίσιο συμβιβασμού στο δικαστήριο.

«Η ομολογία της ενοχής του Μάικλ Κόεν (…) στις κατηγορίες για φορολογική απάτη και τραπεζική απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας για την χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής γυναικών που φέρονται να είχαν σχέσεις με τον Τραμπ, προστίθεται σε μια σειρά καταδικών προσώπων στον στενό κύκλο του προέδρου. Τα γεγονότα που αφορά η ομολογία, που πιθανόν εμπλέκουν τον πρόεδρο σε παράνομες παραβιάσεις των κανόνων για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, κλιμακώνουν τον νομικό κίνδυνο για τον πρόεδρο», σημείωσε ο Σιφ σε ανακοίνωσή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact