ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Stephen Hawking: Το σωματίδιο του Θεού θα μπορούσε να εξαφανίσει το σύμπαν

Σε έναν πρόλογο για το νέο του βιβλίο, ο φημισμένος φυσικός Stephen Hawking δείχνει να φοβάται ότι το μποζόνιο Higgs μπορεί να γίνει ασταθές προκαλώντας μια ολοκληρωτική καταστροφή στο σύμπαν.

Ο Stephen Hawking μας έχει προειδοποιήσει κατά καιρούς για διάφορα κακά που μπορεί να μας συμβούν. Επίθεση από εξωγήινους που θα καταστρέψει τη γη, έξυπνες μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να επαναλάβουν το σενάριο του Terminator.

Όμως οι προειδοποιήσεις του φαίνεται ότι δεν σταματούν μόνο σε επίπεδο γης, αφού σύμφωνα με αυτά που αντιλαμβάνεται, μια απειλή θα μπορούσε όχι μόνο να φέρει το τέλος στη Γη, αλλά και σε ολόκληρο το Σύμπαν.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, ο Hawking ανησυχεί για το σωματίδιο του Θεού ή Higgs Boson. Γνωρίζετε ήδη το μποζόνιο Higgs, που ανακαλύφθηκε από τους φυσικούς κατά τη διάρκεια πειραμάτων του CERN. Είναι ένα συστατικό ζωτικής σημασίας που μπορεί να εξηγήσει γιατί τα πράγματα στον κόσμο μας έχουν μάζα.

Ο Stephen Hawking, σε έναν πρόλογο για ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται «Starmus» – μια συλλογή από διαλέξεις από διάσημους επιστήμονες και αστρονόμους – αναφέρει ότι ανησυχεί για το ότι το μποζόνιο Higgs μπορεί να γίνει ασταθές.

«The Higgs potential has the worrisome feature that it might become metastable at energies above 100bn gigaelectronvolts (GeV)

«Το δυναμικό Higgs έχει ένα ανησυχητικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να γίνει ασταθή σε ενέργειες πάνω από 100 δις gigaelectronvolts (GeV).»

Τι θα μπορούσε να επιφέρει αυτό; Ο Hawkins εξήγησε:

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σύμπαν θα μπορούσε να υποστεί ένα καταστροφικό κενό, σαν μια φούσκα πραγματικού κενού που επεκτείνεται με την ταχύτητα του φωτός Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή και δεν θα το βλέπαμε να έρχεται».

Πριν να προετοιμάσετε τους αγαπημένους σας για την εκκένωση του πλανήτη, ο Hawking δίνει και ένα θετικό μήνυμα, με ένα ειρωνικό χαμόγελο: «Ένας επιταχυντής σωματιδίων που φτάνει τα 100 δις GeV θα είναι μεγαλύτερος από τη Γη, και είναι απίθανο να χρηματοδοτηθεί με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες».

iguru.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact