ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σμύρνη μεταφέρεται ο εσωτερικός πόλεμος της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί τον τελευταίο καιρό στις αρχές της Σμύρνης μετά από πληροφορίες ότι ετοιμάζεται μεγάλη επίθεση από τρομοκρατικές ομάδες με καθοδηγούν το κουρδικό ΡΚΚ.

Σε μια μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της τουρκικής Ασφαλείας και με πληροφορίες από την τουρκική ΜΙΤ, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Kemalpaşa της Σμύρνης μια μεγάλη γιάφκα των ανταρτών στην οποία οι οργανώσεις PKK/KCK και HBDH είχαν αποθηκεύσει αριθμό όπλων και πολεμοφοδίων.

Ήδη από την αρχή της χρονιάς όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, (εφημερίδα Sabah), έχουν πραγματοποιηθεί 198 επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών που έχουν αρχίσει από τις αρχές του έτους να δραστηριοποιούνται έντονα στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, μετατρέποντας την και αυτή σε καυτό μέτωπο με τον τουρκικό στρατό με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Οι αναφορές που έχουν φτάσει στο αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής κάνουν λόγο για μεγάλη προώθηση ενόπλων ομάδων στην περιοχή και ότι το ΡΚΚ αποφάσισε μετά τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε είχε γίνει η επίθεση του τουρκικού στρατού στην περιοχή Sur του Ντιαρμπακίρ με πολλούς νεκρούς από τον κουρδικό πληθυσμό, ότι θα προέβαινε σε αντίποινα και στην περιοχή της Σμύρνης, δημιουργώντας άλλο ένα θερμό μέτωπο μετά και την αναστάτωση που ήδη έχει προκαλέσει και στην περιοχή του Πόντου.

Ο εσωτερικός πόλεμος της Τουρκίας εξαπλώνεται συνεχώς προς τα δυτικά, ενώ η Κωνσταντινούπολη συγκλονίζεται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλούς νεκρούς, προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς στο ίδιο το ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν.

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact