ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή δικογραφία για τους πυροβολισμούς στη κηδεία του Ν. Ντερτιλή

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ν. Ντερτιλή στο Α νεκροταφείο τον Ιανουάριο του 2013.

Πρωταγωνιστές φέρονται οι, ήδη, κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης, και Η. Παναγιώταρος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου και ο υποψήφιος βουλευτής Α. Γκλέτσος.

Από την έρευνα της εισαγγελίας Πρωτοδικών αλλά και τα στοιχεία της αστυνομίας προκύπτει ότι από τα όπλα τους …έφυγαν 20 σφαίρες.

Αν και αρχικά η ομάδα των ανδρών που πυροβόλησε ήταν άγνωστη αμέσως μετά το περιστατικό εντοπίστηκε 22χρονος να έχει πάνω του 20 κάλυκες, οι οποίες εστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πιστόλια των Η. Παναγιώταρου (10 πυροβολισμοί), Α Γκλέτσου (τέσσερις πυροβολισμοί), Κ. Μπαρμπαρούση (πέντε πυροβολισμοί) και Σ. Μπούκουρα (δυο πυροβολισμοί) μετά από σύγκριση με τα όπλα τους που είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο άλλων ερευνών.

Το αδίκημα για το οποίο θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών θα είναι αυτό των άσκοπων πυροβολισμών κατά συναυτουργία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact