ΚΟΣΜΟΣ

Στη Βρετανία ετοιμάζονται για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα, το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αναφέρει ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στο «καλύτερο σενάριο» θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με το NHS να έχει ενημερωθεί να προετοιμαστεί ώστε να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη χορήγηση του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, η βασική συνάντηση της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την έγκριση του εμβολίου δεν θα πραγματοποιηθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Δρ Moncef Slaoui, επικεφαλής του προγράμματος εμβολίων στις ΗΠΑ, δήλωσε στο CNN ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να διατεθεί «ίσως μία ή δύο μέρες μετά την έγκριση, στις 11 ή στις 12 Δεκεμβρίου».

Βρετανοί υπουργοί πάντως τόνισαν ότι η κανονιστική διαδικασία στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανεξάρτητη, με τον Ρυθμιστικό Οργανισμό φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης να είναι υπεύθυνος για το χρονοδιάγραμμα και μέσα στην εβδομάδα θα έχει στα χέρια του τα δεδομένα του εμβολίου.

Το βρετανικό προσχέδιο δράσης, εισηγείται πως κάθε ενήλικας στην Αγγλία θα μπορούσε να εμβολιαστεί μέχρι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διάθεση για άτομα ηλικίας 18 έως 50 ετών θα μπορούσε ακόμη και να ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου, μετά τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των εργαζομένων.

Το προσωρινό πρόγραμμα – το οποίο εξαρτάται από την έγκριση και την άφιξη εκατομμυρίων εμβολίων – έχει το προσωπικό φροντίδας και τους φιλοξενούμενους των δομών φροντίδας, τους εργαζομένους στο NHS και τους ηλικιωμένους, να αρχίζουν να εμβολιάζονται πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ μια πολύ ευρύτερη διάθεση του εμβολίου θα γίνει με το νέο έτος.

Η Pfizer έχει δεσεμυτεί να παραδώσει 10 εκατομμύρια από τις 40 εκατομμύρια δόσεις που έχει παραγγείλει το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact