ΔΙΑΦΟΡΑ

Στίγματα, οι πληγές του Ιησού σε ανθρώπινα σώματα

Η γυναίκα που ζούσε χωρίς φαγητό και νερό για 40 χρόνια

Στίγματα, οι πληγές του Ιησού σε ανθρώπινα σώματα - Εικόνα2

Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στον αχυρώνα του θείου της, την άφησε σχεδόν παράλυτη. Από εκείνη τη μέρα η Therese Neumann είχε διάφορες αναποδιές ενώ έχασε και το φως της. Έτσι αποφάσισε να στραφεί στο Θεό. Εκείνος, όπως υποστήριζε η ίδια, εισάκουσε τις προσευχές της κι έτσι μία ωραία πρωία μπορούσε και πάλι να βλέπει ενώ είδε ένα όραμα ότι θα περπατήσει ξανά.

Το 1926 ήταν η πρώτη φορά που έκαναν την εμφάνισή τους και τα στίγματα αλλά αρχικά δεν μίλησε σε κανέναν για αυτά από φόβο. Τα επόμενα χρόνια οι πληγές χειροτέρευαν και τα οράματα γίνονταν πιο έντονα. Μάλιστα λέγεται πως δεν έτρωγε τίποτα άλλο παρά μόνο τη Θεία Κοινωνία για 40 χρόνια από το 1922 μέχρι και το 1962 όπου και πέθανε. Λέγεται, επίσης, πως δεν ήπιε νερό για μία μεγάλη χρονική περίοδο, ενώ περιέργως δεν εμφάνισε καμία ασθένεια.

Η γυναίκα που ζήτησε από το Θεό να της αποδείξει την ύπαρξή του

Στίγματα, οι πληγές του Ιησού σε ανθρώπινα σώματα - Εικόνα3

Τα χέρια της Ethel Chapman άρχισαν ξαφνικά να αιμορραγούν την Μεγάλη Παρασκευή και όσοι έγιναν μάρτυρες του φαινομένου είπαν ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τα έχει προκαλέσει η ίδια. Η Chapman ήταν παράλυτη από τη μέση και κάτω ενώ λόγω ενός προβλήματος υγείας ήταν ανήμπορη να κρατήσει τίποτα με τα χέρια της. Η ίδια μίλησε για τα οράματά της σε μια συνέντευξή της στο BBC το 1973

«Θυμάμαι μία μέρα να λέω “Θεέ μου δείξει μου με κάποιο τρόπο ότι υπάρχεις”. Τότε αισθάνθηκα σαν να ανεβαίνω στο σταυρό. Αισθάνθηκα πόνο στα χέρια και στα πόδια. Ένιωσα όλη την αγωνία και όλο τον πόνο που βίωσε ο Χριστός κατά τη Σταύρωση». Μετά από αυτό το περιστατικό η Chapman αφιέρωσε τη ζωή της σε όσους ζητούσαν τη βοήθειά της.

Λέξεις στα εβραϊκά στο σώμα μίας αναλφάβητης

Στίγματα, οι πληγές του Ιησού σε ανθρώπινα σώματα - Εικόνα4

H Natuzza Evolo δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει και να γράφει. Αναγκάστηκε σε πολύ μικρή ηλικία να αναλάβει την φροντίδα των μικρότερων αδερφών της κι έτσι δεν πήγε ποτέ σχολείο. Το όνομά της έγινε γνωστό όταν άρχισαν να εμφανίζονται στο σώμα της εικόνες και λέξεις κατά τις ημέρες του Πάσχα ενώ η εμφάνισή τους συνοδευόταν και από αφόρητο πόνο. Μάλιστα κάποιες από τις λέξεις ήταν στα εβραϊκά ή στα αραμαϊκά.

Το γεγονός ότι η ίδια δεν ήξερε ούτε να γράφει ούτε να διαβάζει ούτε καν στα ιταλικά που ήταν η μητρική της γλώσσα, ενίσχυε την πεποίθηση ότι δεν θα μπορούσε να τις χάραζε εκείνη στο σώμα της. Τις επόμενες δεκαετίες πολλοί καθολικοί πήγαιναν σε εκείνη και της ζητούσαν συμβουλές ή ακόμα και να προσευχηθεί για τις ψυχές των συγγενών τους.  Πέθανε το 2009.

Τα οράματα και το περίγραμμα από το στεφάνι με αγκάθια

Στίγματα, οι πληγές του Ιησού σε ανθρώπινα σώματα - Εικόνα5

Η Marie Rose Ferron έφερε όλες τις πληγές του Χριστού μαζί. Είχε οράματα από μικρή και σε ηλικία 6 ετών υποστήριξε ότι είδε το Χριστό πάνω στο σταυρό να την κοιτάει με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια του. Στην εφηβεία της, η Rose έμεινε ξαφνικά παράλυτη. Επίσης δεν μπορούσε να φάει τίποτα γιατί δεν μπορούσε να χωνέψει. Το 1927 εμφανίζονταν στα χέρια της πληγές σε εβδομαδιαία βάση. Η ίδια υποστήριζε ότι έφερε τα σημάδια του Χριστού στα χέρια, στα πόδια και στα πλευρά της ενώ στο κεφάλι της είχε το περίγραμμα από το στεφάνι με αγκάθια του Ιησού.

Τα στίγματα δεν έφυγαν ποτέ και έπινε μόνο υγρά εξαιτίας της δυσπεψίας της. Μία οικογενειακή της φίλη, η Diane Marshall, είχε πει: «Εφτά χρόνια πριν πεθάνει, η Rose ρωτούσε κλαίγοντας τον Ιησού πότε θα πεθάνει και εκείνος της είπε σε εφτά χρόνια. Σε εφτά χρόνια ακριβώς σε ηλικία 33 ετών εκείνη πέθανε ακριβώς στην ίδια ηλικία με Εκείνον».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact