ΕΛΛΑΔΑ

Στην Τζωρτζίνα είχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες που προκαλούσαν πτώση του οξυγόνου

Τρομακτικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, καθώς εκτός από την κεταμίνη, στο παιδί φαίνεται ότι είχαν χορηγηθεί και ουσίες αναισθητικών φαρμάκων, τα οποία προκαλούσαν τα επεισόδιά της, όπως εκτιμούσαν οι γιατροί, πριν ανακαλυφθεί η κεταμίνη στον οργανισμό της εννιάχρονης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, είναι έτοιμα προς κατάθεση σχετικά έγγραφα από γιατρούς τα οποία δείχνουν ότι χορηγούνταν ουσίες στη Τζωρτζίνα οι οποίες προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου!

Αυτά τα έγραφα και οι αναφορές των γιατρών από την Πάτρα, υπήρχαν προτού συμβούν τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού» και προτού ανακαλυφθεί η χορήγηση της κεταμίνης. Και μάλιστα απέδιδαν τα επεισόδια σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.

Πυρετός… εξπρές

Στην Ανακρίτρια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα καταθέσουν οι συγκεκριμένοι γιατροί υπήρχε ένα ακόμη ύποπτο σύμπτωμα, καθώς το παιδί ανέβαζε υψηλό πυρετό για ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάτι που αντιστοιχεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Ήταν άραγε απόπειρες κατά της ζωής της Τζωρτζίνας; Ήταν κάτι άλλο; Οι καταθέσεις των γιατρών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλες τις λεπτομέρειες για το ποιος χορήγησε και ποιες ουσίες στην εννιάχρονη.

Ντοκουμέντο από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Εν τω μεταξύ, μια φωτογραφία ντοκουμέντο δημοσιεύει η εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», στην οποί απεικονίζεται το μόνιτορ παρακολούθησης της Τζωρτζίνας, την ώρα που το παιδί βρισκόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Οι ενδείξεις της εννιάχρονης ήταν απολύτως φυσιολογικές (και οι σφυγμοί της και το οξυγόνο της) όσο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και δεν βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί της η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες εμφανίζονταν όταν μεταφερόταν στον μονόκλινο θάλαμο και μαζί με τη Τζωρτζίνα βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Άλλωστε και η νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση απέδειξαν ότι το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και πως η κεταμίνη ήταν αυτή που δημιουργούσε τα επεισόδια που προκάλεσαν την τετραπληγία του και κατόπιν το θάνατό του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact