ΚΟΣΜΟΣ

Στο ΕΔΑΔ προσέφυγε συγγενής θύματος της πτήσης MH17

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των ουκρανικών αρχών τις οποίες κατηγορεί ότι δεν έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους, προσέφυγε η μητέρα μίας Γερμανίδας, η οποία σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Η μητέρα του θύματος, η οποία αναφέρεται ως «Όλγκα Λ.», ζητεί από το Κίεβο αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατηγορώντας το για ανθρωποκτονία εξ’αμελείας κι έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες από την περασμένη εβδομάδα, γράφει σήμερα η Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ουκρανία όφειλε να έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τις πολιτικές πτήσεις εξαιτίας των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αυτονομιστές στο έδαφός της.

Η ενάγουσα κατηγορεί την Ουκρανία ότι δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή ήθελε να συνεχίσει να επωφελείται από τα χρήματα που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες για τις πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό– που εκείνη την εποχή ανέρχονταν σε 700 ημερησίως– και θα απέδιδαν στο Κίεβο πολλά εκατομμύρια δολάρια τον μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η μητέρα του θύματος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο, ειδικό σε αεροπορικά δυστυχήματα, Έλμαρ Τζιεμούλα, ο οποίος υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Ουκρανία όφειλε να κλείσει τον εναέριο χώρο της αν δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων.

Ο ίδιος είπε τον Σεπτέμβριο ότι εκπροσωπεί τρεις οικογένειες Γερμανών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην Ουκρανία σε έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 298 επιβαίνοντε, εκ των οποίων τα δύο τρία ήταν Ολλανδοί. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν τέσσερις Γερμανοί.

Η Ουκρανία κατηγορεί τους αυτονομιστές ότι το κατέρριψαν με προηγμένης τεχνολογίας πύραυλο ρωσικής κατασκευής, ενώ η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι προμήθευσε τους αντάρτες με συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11).

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει να επιρρίψουν επισήμως ευθύνες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact