ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη προκάλεσαν οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, ότι το κείμενο συμφωνίας που υπέγραψε για δίμηνη παράταση του μνημονίου και φέρνει ως τροπολογία για να ψηφιστεί από τη βουλή, είναι κατάπτυστο και εμπεριέχει απαράδεκτες δεσμευτικές ρήτρες για τη χώρα.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης αντέτεινε ότι η δεύτερη τροποποιητική σύμβαση, το μόνο που κάνει είναι να καλύψει χρηματοδοτικά τη χώρα χωρίς άλλη επιβάρυνση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναλαμβάνει την καταστροφολογία του 2012.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε τις ρήτρες που ζήτησαν οι δανειστές μας και υπέγραψε συμφωνία που μειώνει την ελληνική κυριαρχία και το ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δίμηνη παράταση του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία περιουσιακών στοιχείων ακόμα και αυτών που θα αποκτηθούν στο μέλλον.

Ακόμη, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να υπαχθούν και να ερμηνεύονται όλες οι συμβατικές ή μη, υποχρεώσεις της χώρας που προκύπτουν από την δεύτερη τροποποιητική σύμβαση σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον κ. Μητρόπουλο ότι ξαναγυρίζει στο 2012 και επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς που έλεγε και τότε περί εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Θέλετε να μείνει χρηματοδοτικά ακάλυπτα η χώρα αυτούς τους δύο μήνες; Καμιά δεκαπενταριά ομιλητές σας λένε ότι επίκειται κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς χρηματοδοτικά, θέλετε η χώρα να είναι ακάλυπτη επί κυβέρνησής σας. Αυτό να το κάνετε με δική σας ευθύνη. Όχι με δική μας ευθύνη. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Η δεύτερη τροποποιητική σύμβαση είναι απόλυτα ίδια με την προηγούμενη. Αυτό που κάνει είναι να καλύψει χρηματοδοτικά τη χώρα χωρίς άλλη επιβάρυνση. Αυτό που έπρεπε να απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σε δύο μήνες, το μνημόνιο τελειώνει. Η ενεργοποίηση θα γίνει μόνο σε περίπτωση που η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact