ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο η προώθηση της συνεργασίας με το Καζακστάν

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Σπύρο Κουβέλη, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ της Αστάνα στο Καζακστάν, με την υπογραφή μνημονίου για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και σειρά σημαντικών επαφών, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της χώρας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διερευνήθηκε η προοπτική συνεργασίας του εθνικού πρακτορείου της χώρας με εθνικούς φορείς ενημέρωσης του Καζακστάν, για την υλοποίηση της οποίας θα ακολουθήσει σειρά επαφών και οι σχετικές συμφωνίες.
Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Κουβέλη, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Ελληνο-ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου του Καζακστάν,στις 21 Μαΐου 2015, παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Αστάνα Ευθ. Παντζόπουλου. Προβλέπει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και εκδηλώσεων και εν γένει την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Ο κ. Κουβέλης, στο περιθώριο του Οικονομικού φόρουμ στην Αστάνα, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Καζακστάν Ερλάν Σαγκαντίε, με την υπουργό Τατιάνα Βαλοβάγια, μέλος του ΔΣ της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής, με τον Ντμίτρι Πάνκιν,Πρόεδρο της Ευρασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Σερίκ Σουλτάνωφ.

Έγιναν επίσης συναντήσεις με φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και της γεωργίας, με σκοπό την διερεύνηση συνεργασιών με την Ελλάδα.

Το Οικονομικό Φόρουμ της Αστάνα αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση του Καζακστάν που πραγματοποιείται ετησίως και προσελκύει πλήθος καταξιωμένων ομιλητών και συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact