ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ανακοινώνει ότι το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη μεταφέρθηκε προσωρινά στην Ελβετία, προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό μουσείο, στη Λωζάνη, ενόψει μάλιστα και της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί στην ελβετική πόλη στις 26 Οκτωβρίου

Το ιστορικό ασημένιο κύπελλο του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη θα παραμείνει στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης για έξι μήνες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν από κοντά το σημαντικό αυτό κειμήλιο.

Μετά το πέρας των έξι μηνών, το κύπελλο θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, θα εκτεθεί και πάλι στο μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, μέχρι το 2016, οπότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ), όπου εκεί πλέον το κύπελλο θα εκτίθεται μόνιμα.

Υπενθυμίζεται πως το Κύπελλο αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το ΙΣΝ σε διεθνή δημοπρασία. Με στόχο να το καταστήσει προσιτό στον ελληνικό λαό, τον Σεπτέμβριο του 2012, το Ίδρυμα φρόντισε για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στο κύπελλο, μέσω της φιλοξενίας αυτού στο μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά το διάστημα των δύο τελευταίων ετών, (Σεπτέμβριος 2012- Αύγουστος 2014), περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα. Μεταξύ των εν λόγω επισκεπτών, τουλάχιστον 300.000 ήταν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact