ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ζήτημα των υποκλοπών επανέρχεται ο Βούτσης

«Δεν μας καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις των Αρχών για ενδεχόμενες παρακολουθήσεις από μεγάλα συμφέροντα και διεθνείς υπηρεσίες»

Το ζήτημα των υποκλοπών επανέφερε ο πρόεδρος της της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Realnews», ερωτώμενος για τις παλαιότερες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα. Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι οι σχετικές διαβεβαιώσεις των κρατικών Αρχών δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες, άλλου τύπου, παρακολουθήσεις από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ή από υπηρεσίες με διεθνείς αναφορές.

«Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα στη διαδικασία προσδιορισμού ευθυνών υπαιτίων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σύστημα από αυτή τη σαφέστατα διαχρονική διαπλοκή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας με νόημα ότι η δίκη των πραξικοπηματίων τέλειωσε σε ένα χρόνο και μάλιστα μέσα στις συνθήκες του 1975.

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά, φαίνεται το μέγεθος της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής υποκρισίας, που παρακολούθησε σε όλη του τη διαδρομή το εγχείρημα, να εγκλωβιστεί η χώρα στο περίφημο πρόγραμμα των διαδοχικών μνημονίων». Σημείωσε ότι η εξαρχής πρόταση των στελεχών της FΕD και του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους δεν υλοποιήθηκε για να μην έχουν επιπτώσεις οι τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας, θέση την οποία υπηρέτησαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ομνύοντας την περίφημη «βιωσιμότητα του χρέους».

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τη θέση της χώρας μας εντός του, ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον», ενώ μέχρι τις γερμανικές εκλογές στο τέλος του 2017, θα έχουν οροθετηθεί απολύτως οι σαφείς διαχωριστικές πάνω στις πολιτικές και τις κεντρικές επιλογές αναφορικά με τους στόχους που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα-μνημόνιο, αλλά και τη γενικότερη πολιτική διεξόδου της ΕΕ από μια πολύπλευρη κρίση .

Επιπλέον, θεωρεί ότι «η Ευρώπη έχει φθάσει στα όρια της από όταν η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ οδηγούσε νομοτελειακά σε ανισότητες και αποκλίσεις και όταν τα άτυπα όργανα (π.χ. Eurogroup) είχαν το πάνω χέρι σε σχέση με τα εκλεγμένα».

Τέλος για το άνοιγμα που επιχειρείται ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι η λειτουργία του κόμματος, και η κουλτούρα του, επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συγκρότηση τάσεων. Προϋποθέτει, όμως, συμπληρώνει αποφασιστικά βήματα ώστε να μην εκλαμβάνεται και να μην λειτουργεί ως ένα «κόμμα – συνισταμένη τάσεων»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact