ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Μεϊμαράκη η λίστα με τα ονόματα δικαστών για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου

Στον πρόεδρο της Βουλής Βεγγέλη Μειμαράκη βρίσκεται η λίστα με τα ονόματα των δικαστών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της κλήρωσης εκείνων που θα συμμετάσχουν ως μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Πριν από λίγες μέρες το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμά του παρέπεμψε τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο ¨Άρειος Πάγος διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα 35 δικαστών και 9 αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του το Συμβουλίου της Επικρατείας διαβίβασε κατάλογο με τα ονόματα 57 δικαστών, εκ των οποίων όμως οι 8 έχουν κώλυμα, καθώς, μεταξύ των άλλων, έχουν μόνιμη απασχόληση σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες (Εθνική Σχολή Δικαστών, Αρχές, κ.λπ.) ή ήταν μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκε μέχρι τώρα την υπόθεση,
Η νομική υπηρεσία της Βουλής θα κάνει την τελική επιλογή των ονομάτων των δικαστών που θα μπουν στην κληρωτίδα, αφού προηγουμένως διαγράψει τα ονόματα όσων έχουν κώλυμα σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου.
Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα κληρωθεί ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου και ο αναπληρωτής του. Η κλήρωση του ονόματος του Εισαγγελέα και του αναπληρωτή του θα είναι μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Από το Άρειο Πάγο τακτικά μέλη θα είναι επτά και από το Συμβούλιο της Επικρατείας έξι.

Καθήκοντα προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου θα ασκήσει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου, ενώ σε περίπτωση ομοιόβαθμων, πρόεδρος θα είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών.

Μόλις κληρωθούν τα ονόματα των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου ο κ. Μειμαράκης θα διαβιβάσει στον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου το σχετικό πρακτικό της Ολομέλειας με τα ονόματα των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών του.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που θα εκλεγεί μόλις λάβει από τη Βουλή τη λίστα των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει σε διάστημα από 40 έως 60 ημερών να προσδιορίσει την ημερομηνία της δικασίμου κατά την οποία θα ξεκινήσει η δίκη.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact