ΚΟΣΜΟΣ

Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αυστραλία, φόβοι για αναζωπυρώσεις

Κλειστό το αεροδρόμιο της Καμπέρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ξανά οι πυροσβέστες στην Αυστραλία καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επέστρεψαν στη χώρα και οι ενισχυμένοι άνεμοι κινδυνεύουν να αναζωπυρώσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η θερμοκρασία έφτασε ως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, περιλαμβανομένου του Σίδνεϊ, με ανέμους να πνέουν με ταχύτητα ως και 90 χιλιόμετρα την ώρα κατά τόπους.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμοντς επεσήμανε ότι η υπηρεσία αναθεώρησε προς τα πάνω το επίπεδο συναγερμού, καλώντας τους πολίτες να μην ανάβουν φωτιές σε όλη την πολιτεία εξαιτίας του σοβαρού κινδύνου για πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση από αύριο Παρασκευή, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών, όμως οι Αρχές προειδοποιούν ότι η εποχή των πυρκαγιών δεν έχει τελειώσει.

Από τον Σεπτέμβριο οι άνευ προηγουμένου πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 2.00ο σπίτια.

Σήμερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη καθώς συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Συνολικά από τις πυρκαγιές έχει καταστραφεί μια περιοχή μεγαλύτερη από την Πορτογαλία.

Έκλεισε το αεροδρόμιο στην Καμπέρα

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή της Καμπέρα ώθησαν τις Αρχές να ζητήσουν σήμερα το κλείσιμο του αεροδρομίου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί μόνο από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καμπέρα ανεστάλησαν από σήμερα περίπου το μεσημέρι τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) «ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις των αεροσκαφών που μάχονται τις πυρκαγιές», εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα διαρκέσει η απαγόρευση.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Καμπέρα ανακοίνωσε στους κατοίκους τριών προαστίων της πόλης που βρίσκονται στην πορεία της πυρκαγιάς ότι είναι «πολύ αργά για να απομακρυνθούν».

«Η πυρκαγιά ενδέχεται να αποτελέσει απειλή για όλους όσοι βρίσκονται άμεσα στην πορεία της. Οι κάτοικοι των προαστίων αυτών βρίσκονται σε κίνδυνο και θα πρέπει να βρουν αμέσως ασφαλές καταφύγιο» τόνισε η υπηρεσία.

Η πυρκαγιά αυτή έχει ήδη κάψει περισσότερο από 1,4 τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ μία δεύτερη μαίνεται εκτός ελέγχου δυτικά του αεροδρομίου της Καμπέρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact