ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στρατιωτικά ρομπότ στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν

Στρατιωτικά ρομπότ ιρανικής κατασκευής θα συνοδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο κοντινό μέλλον, δήλωσε ο ταξίαρχος Αχμάντ Ρεζά Πουρνταστάν, διοικητής των δυνάμεων εδάφους του ιρανικού στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Όπως ανέφερε, διεξάγονται έρευνες πάνω σε τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ τα οποία θα μπορούν να αναλάβουν στρατιωτικές αποστολές και θα είναι εξοπλισμένα με πολυβόλα και ρουκέτες.

Ο αμερικανικός στρατός πειραματίζεται με τέτοιου είδους ρομπότ εδώ και χρόνια και πέρυσι ένας στρατηγός του είχε δηλώσει πως θα έχουν αντικαταστήσει το 1/4 των μάχιμων στρατιωτών μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Popular Science.

Παράλληλα, αντίστοιχα μέσα χρησιμοποιούνται και μακριά από τα εξελιγμένα ερευνητικά κέντρα της Δύσης, με αντικαθεστωτικούς αντάρτες στη Συρία το 2013 να έχουν χρησιμοποιήσει ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ με πολυβόλο, ενώ μια ομάδα αναπτύσσει ένα τηλεκατευθυνόμενο τανκ στην Ουκρανία, μέσω crowdfunding.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι το Ιράν έχει κάπως «βεβαρημένο» ιστορικό όσον αφορά στο κατά πόσον οι ανακοινώσεις του σχετικά με την πρόοδο της στρατιωτικής του τεχνολογίας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ωστόσο αναγνωρίζεται το ότι η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει πραγματοποιήσει άλματα τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς αναγκαστικά προσαρμόστηκε στα δεδομένα του εμπάργκο το οποίο ακολούθησε την Ισλαμική Επανάσταση, με στόχο την εξασφάλιση της αυτάρκειας της χώρας στον συγκεκριμένο τομέα.

Από το 1992 το Ιράν παράγει τα δικά του άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact