ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης στη Ροδόπη


Οι αστυνομικοί βρήκαν πρώτα τα τέσσερα χασισόδεντρα ύψους 0,50 εκατοστών ως 1,10 μέτρου που καλλιεργούσαν

Χρειάστηκε οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο αγρόκτημα και το σπίτι ενός 46χρονου Έλληνα και στα σπίτια δυο νεαρών αδελφών από τη Βουλγαρία ηλικίας 18 και 19 χρόνων στη Μαρώνεια Ροδόπης, για να εξαρθρωθεί το κύκλωμα που καλλιεργούσε μια μικρή χασισοφυτεία και διακινούσε την παραγωγή της.

Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν πρώτα τα τέσσερα χασισόδεντρα ύψους 0,50 εκατοστών ως 1,10 μέτρου που καλλιεργούσαν μαζί ο 46χρονος με τον 18χρονο, μαζί με ένα κουτί με σπόρους κάνναβης και 63 κενές γλάστρες στις οποίες σχεδίαζαν να φυτέψουν και άλλα δενδρύλλια, δέκα πλαστικά μπουκάλια, ένα λάστιχο ποτίσματος,, ένδεκα κενές νάιλον συσκευασίες και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Ακόμη,  στο σπίτι του 18χρονου βρέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 22,8 γραμμαρίων που κατείχε μαζί με τον 19χρονο. Κι οι τρεις οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

*** Μια φυτεία από επτά χασισόδεντρα ύψους ενάμισι ως δυο μέτρων ξερίζωσαν οι αστυνομικοί από την αυλή του σπιτιού ενός 58χρονου για τον οποίο είχαν πληροφορίες,  στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Στο σπίτι του καλλιεργητή, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, κατασχέθηκαν και δύο συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 19,9 γραμμαρίων.

*** Το τσιγαριλίκι που είχε στην τσέπη του όταν συνελήφθη σε χωριό των Σερρών, «πρόδωσε» την ασχολία ενός 64χρονου με την καλλιέργεια ενός χασισόδεντρου ύψους 2,8 μέτρων στην αυλή του σπιτιού του. Στο σπίτι του ηλικιωμένου κατασχέθηκαν και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 43,9 γραμμαρίων και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών του άσκησε δίωξη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

*** Πλούσια κέρδη είχε αποκομίσει από τη διακίνηση ναρκωτικών ένας 37χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην Κατερίνη. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν 2.310 ευρώ, ενώ βρέθηκαν και δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη  βάρους 448 γραμμαρίων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact