ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός από τον ΠΟΥ για εξάπλωση του Έμπολα στην Κένυα!


Η Κένυα ανήκει στις χώρες που κινδυνεύουν άμεσα με εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Δεν θα διακόψουμε τις πτήσεις με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, στις οποίες βρίσκεται σε έξαρση ο Έμπολα δηλώνει ο υπουργός Υγείας της χώρας

Στην ομάδα υψηλού κινδύνου 2 κατατάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Κένυα για την μετάδοση του θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού Έμπολα. Η χώρα βρίσκεται στην ανατολική Αφρική, αλλά συνδέεται με 70 πτήσεις την εβδομάδα με τις χώρες της δυτικής Αφρικής- Γουϊνέα, Σιέρρα Λεόνε και Λιβερία, στις οποίες ο Έμπολα βρίσκεται σε έξαρση.

Όμως, ο υπουργός Υγείας της χώρας, James Macharia,  δήλωσε ότι οι πτήσεις δεν θα απαγορευτούν από και προς τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, καθώς τα σύνορα της Κένυας είναι έτσι κι αλλιώς «ευάλωτα».

Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι γίνονται συνεχείς έλεγχοι από τον φόβο εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.

Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Ναϊρόμπι, Custodia Mandlhate, δήλωσε ότι η Κένυα ανήκει στην ομάδα 2 υψηλού κινδύνου για εξάπλωση της μετάδοσης του αιμορραγικού πυρετού.

Καθώς δεν υπάρχουν δοκιμασμένα φάρμακα για τον Έμπολα ο ΠΟΥ ενέκρινε την Τρίτη τη χρήση φαρμάκων που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο για την θεραπεία των ασθενών. Τα φάρμακα που βρίσκονται υπό δοκιμή και μπορούν να χορηγηθούν στους ασθενείς είναι τρία. Το Zmapp, περιέχει ένα κοκτέιλ αντισωμάτων τα οποία επιτίθενται στις πρωτείνες που βρίσκονται στην επιφάνεια του ιού. Το φάρμακο αυτό ζήτησε ήδη με αίτησή της η κυβέρνηση της Λιβερίας.

Το δεύτερο φάρμακο είναι το TKM-Ebola, το οποίο διακόπτει τον γενετικό κώδικα του ιού και εμποδίζει την παραγωγή των πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για την εξάπλωση της ασθένειας. Το φάρμακο αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί σε υγιείς εθελοντές στις αρχές του 2014, αλλά η Αμερικανική Ρυθμιστική Αρχή για την Υγεία ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την ασφαλή εφαρμογή του φαρμάκου.

Τέλος, μια άλλη φαρμακευτική αντιμετώπιση για τον Έμπολα, αποτελεί η παρασκευή εμβολίου από το αίμα ατόμων που ασθένησαν από τον ιό, αλλά βρίσκονται εν ζωή, με τα σωματίδια του αίματός τους να έχουν την δυνατότητα να εξουδετερώσουν τον ιό.

Οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι τελικά ο μόνος τρόπος για να δουν αν ένα φάρμακο είναι αποτελεσματικό, είναι να δοκιμαστεί στις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact