ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία


Νέα μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση Κάμερον

Την ώρα που ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, προειδοποιεί ότι, τρομοκράτες θα εξαπολύσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσα στον επόμενο μήνα αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρχών, το Λονδίνο θωρακίζει τη χώρα του από τους τζιχαντιστές και την ίδια ώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάσχεση διαβατηρίων Βρετανών υπηκόων που ετοιμάζονται να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών που πολεμούν σε Συρία και Ιράκ.

Επιπλέον, οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που διαθέτουν αεροπορικές εταιρείες για τους επιβάτες αλλά και θα ενισχύσουν την συνεργασία τους με “φιλικές χώρες”, όπως την Τουρκία και την Γερμανία προκειμένου να φρενάρουν την επέλαση των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τον “Guardian”, στόχος της κυβέρνησης του Λονδίνου είναι να καταρτίσει μία λίστα με τους ύποπτους τζιχαντιστές, να την θέσει στη διάθεση όλων των ευρωπαϊκών χωρών βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του για την ταυτότητα των ύποπτων επιβατών.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ αύξησε στη Βρετανία τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας και την ίδια ώρα προωθεί νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την κατάσχεση των διαβατηρίων Βρετανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν σε Συρία και Ιράκ.

Η αύξηση του επιπέδου της απειλής έρχεται εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι εκατοντάδες βρετανοί πολίτες έχουν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον εκτίμησε ότι περίπου 500 άτομα έχουν ταξιδέψει από τη Βρετανία στη Συρία και ίσως και στο Ιράκ για να πολεμήσουν. Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν «μεγαλύτερη και βαθύτερη απειλή από ότι είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα».

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές αρχές φοβούνται ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις κατά την επιστροφή τους στο βρετανικό έδαφος.

Τα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σύμφωνα πάντως με το BBC που επικαλείται κυβερνητική πηγή, στους βρετανούς υπηκόους που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επιτραπεί να διατηρήσουν την ιθαγένεια τους αλλά θα πρέπει να εμποδίζεται η είσοδος τους στη χώρα για ένα χρονικό διάστημα. Η κυβερνητική πηγή δήλωσε επίσης ότι, η πρόταση αυτή είναι μία από τις πολλές που βρέθηκαν υπό εξέταση και ότι «οι λεπτομέρειες του πακέτου που ολοκληρώθηκε» θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τρόπους να κάνει πιο δύσκολο για τους υποψήφιους μαχητές το ταξίδι τους στο εξωτερικό, καθιστώντας ευκολότερο για τις αρχές να άρουν την ισχύ των διαβατηρίων τους μέσω πρόσθετων προσωρινών μέτρων κατάσχεσης των ταξιδιωτικών εγγράφων στα σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση του Λονδίνου αύξησε την περασμένη Παρασκευή το επίπεδο εγρήγορσης κατά της τρομοκρατίας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο με τον Κάμερον να υποστηρίζει ότι η οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” στη Συρία και στο Ιράκ θέτει το μεγαλύτερο από ποτέ κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας του.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact