ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τα πανεπιστήμια


Παρών και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος – Απώτερος στόχος η αναζήτηση λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων 

Λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα επιχειρήσουν να βρουν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Παιδείας.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια. Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου με τα στοιχεία που έχει συλλέξει από την πλευρά των πρυτανικών αρχών με τις οποίες συναντήθηκε την Τρίτη.

Οι πρυτανικές αρχές θεωρούν ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται σε οριακό σημείο και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο από το Σεπτέμβριο να καταστεί αδύνατη η λειτουργία τους, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται ακόμα και να διαθέσει προς τα πανεπιστήμια μέρος των 8 εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξε το Δημόσιο από μίζες και άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από μέτρα που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια να ανακουφιστούν οικονομικά τα ιδρύματα, όπως είναι μεταξύ άλλων η εξαίρεση των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΚΕ) από την ενιαία αρχή πληρωμών προκειμένου να έχουν την ευελιξία τα ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται μέσω της έρευνας και η απελευθέρωση της διαδικασίας λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact