ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Τον Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Εκκλησία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα νέα παιδιά που είναι το πιο ευαίσθητο και τρωτό σημείο. Αυτήν την εποχή, δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά, αν δεν τύχουν της απαραίτητης προστασίας πέφτουν στα χέρια αδίστακτων εκμεταλλευτών», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ εξήρε το έργο της Εκκλησίας με την επισήμανση πως «ήταν πάντα πρωτοπόρος σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την προσφορά και τη βοήθεια στο συνάνθρωπό μας» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αρχιεπίσκοπο για το προσωπικό του ενδιαφέρον, θέτοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοντά στο σπουδαίο, όπως είπε, ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας, σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο για να πάρει την ευλογία του «για τα δύσκολα που έρχονται», ενώ προσέθεσε πως ήθελε και εκ μέρους της Επιτροπής, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, να ενημερωθεί για το έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος «παρέχοντας στήριξη και βοήθεια στους μετανάστες που περνούν τα σύνορα της Ευρώπης και έρχονται στην Ελλάδα».
Επίσης, ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δύναμη να ηγείται της Εκκλησίας, «ειδικότερα σε μια εποχή που ο λαός έχει ανάγκη τους πνευματικούς ταγούς, για να παίρνει έμπνευση και ενθάρρυνση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την πλευρά του σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε «με ιδιαίτερη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Αβραμόπουλο και ανταλλάξαμε ευχές λόγω των ημερών» και υπογράμμισε πως «μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση, να γίνει μια ενημέρωση γύρω από το θέμα της αγάπης, της διακονίας, του καθήκοντος της Εκκλησίας προς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση σήμερα. Πρώτα από όλα για αυτούς που αντιμετωπίζουν την κρίση εσωτερικά, τους Έλληνες, αλλά και για τους πρόσφυγες. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και παρακάλεσα τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο και περισσότερο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact