ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη επειδή πουλούσε ρούχα με το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους

Χειροπέδες σε έναν Ισπανό από τις Αρχές της χώρας

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος πουλούσε μπλουζάκια που εικονίζουν έναν Βρετανό όμηρο λίγο πριν εκτελεστεί και άλλα είδη ρουχισμού με συνθήματα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Ο άνδρας αυτός, ένας Ισπανός πολίτης το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, τέθηκε υπό κράτηση κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στη Ναρόν, στη βορειοδυτική Ισπανία.

Στο κατάστημά του αλλά και στο Διαδίκτυο, ο άνδρας πουλούσε διάφορα είδη ρουχισμού που προωθούσαν το ΙΚ και άλλη μια ισλαμιστική οργάνωση, τη Χαρακάτ Σαμ αλ Ισλάμ, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Ανάμεσα στα μπλουζάκια αυτά ήταν και ορισμένα με μια μεταξοτυπία που εικονίζει τον Άλαν Χένινγκ, τον Βρετανό όμηρο, λίγο πριν αποκεφαλιστεί από τον δήμιο του ΙΚ, τον εκτελεστή του και ένα λάβαρο της οργάνωσης.

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική κυβέρνηση εξάλλου απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα που πουλούσε ο άνδρας —πουλόβερ, μπλουζάκια, τσάντες, φόρμες για βρέφη— με συνθήματα των δύο τζιχαντιστικών οργανώσεων στα αραβικά.

Ο άνδρας πωλούσε τα είδη αυτά σε πελάτες στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έναντι 14 ευρώ το ένα.

Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να διασπείρει ισλαμιστική προπαγάνδα, να «μειώσει και να ταπεινώσει τα θύματα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας στην ανακοίνωσή του.

Μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τη Μαδρίτη, 47 πρόσωπα που κατηγορούνται για υποθέσεις που σχετίζονται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό έχουν συλληφθεί στην ισπανική επικράτεια.

Η χειρότερη επίθεση ισλαμιστών στο έδαφος της Ευρώπης είχε καταγραφεί το 2004, όταν 191 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε ταυτόχρονες επιθέσεις σε επιβατικά τρένα στη Μαδρίτη, μια ενέργεια για την οποία είχε κατηγορηθεί ένας «πυρήνας» ισλαμιστών εμπνεόμενων από την αλ Κάιντα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact