ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν 83 διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη

Ογδόντα τρεις συλλήψεις έγιναν στη Νέα Υόρκη κατά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την απόφαση να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού ο οποίος εμπλέκεται στο θάνατο ενός μαύρου, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες διαδηλωτές κατηγορούνται για διατάραξη της δημόσιας τάξης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πολυάριθμοι διαδηλωτές, οι οποίοι κινούνταν σε μικρές ομάδες, έκαναν χθες πορείες στη Νέα Υόρκη μέχρι αργά τη νύκτα, επιχειρώντας να διαταράξουν την ετήσια αφή του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Ροκφέλερ Σέντερ, συνωστιζόμενοι μαζί με τους τουρίστες στην Τάιμς Σκουέρ και αποκλείοντας την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ουέστ Σάιντ Χάιγουεϊ, στη σήραγγα Λίνκολν και μετά στη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά την απόφαση σώματος ενόρκων στο Στάτεν Άιλαντ να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού που τον περασμένο Ιούλιο είχε εμπλακεί στο θάνατο ενός μαύρου οικογενειάρχη κατά τη σύλληψή του.

Ο Έρικ Γκάρνερ, πατέρας έξι παιδιών και ύποπτος ότι πωλούσε παράνομα τσιγάρα, ακινητοποιήθηκε στο έδαφος από πολλούς λευκούς αστυνομικούς. Ένας εξ αυτών εφάρμοσε στον Γκάρνερ λαβή στραγγαλισμού, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της νεοϋορκέζικης αστυνομίας. “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, είπε επανειλημμένα ο παχύσαρκος και ασθματικός Γκάρνερ πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Η σκηνή είχε βιντεοσκοπηθεί από αυτόπτη μάρτυρα. Ο θάνατος του Γκάρνερ διαπιστώθηκε λίγο αργότερα και ο ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία που οφειλόταν κυρίως στην πίεση που ασκήθηκε στο λαιμό του θύματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact