ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις

Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τελευταίο τριήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις κ.λπ., με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Σε τέσσερις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη εργασία και τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο άτομα για μη έκδοση αποδείξεων και μη απόδοση Φ.Π.Α.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων και την ανασφάλιστη εργασία, ως εξής:
Σε κομμωτήριο στην Αθήνα δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον δεκαεπτά (17) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (582,80) ευρώ, καθώς και δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου διερευνάται. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη δήλωση αντικειμένου δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, η μη επίδειξη στοιχείων και η μη καταχώρηση ξεχωριστά των κινήσεων κάθε υποκαταστήματος, στα βιβλία της έδρας της επιχείρησης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ συγκατηγορούμενός του είναι 32χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που αναζητείται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ατόμου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου. Σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας (1.332) ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σε εστιατόριο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact