ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία Merck με Sysmex Inostics για τον μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου

Συνεργασία αιχμής η οποία αφορά μία Εξέταση του Βιοδείκτη RAS στο αίμα για τον μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού (mCRC), συνήψαν η Merck με την Sysmex Inostics.

Αυτό το μη επεμβατικό, γρήγορο και εύκολο στην πραγματοποίησή του διαγνωστικό τεστ αναμένεται να παρέχει μια εικόνα της κατάστασης της μετάλλαξης του βιοδείκτη RAS ενός ασθενούς που θα βοηθήσει στη λήψη κλινικών αποφάσεων στο μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού

Η εν λόγω παγκόσμια συμφωνία, υπογράφτηκε επίσημα σε μια τελετή που συνέπεσε με το 50ό Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Η ανίχνευση βιοδείκτη στο αίμα είναι μια πιο γρήγορη και πιο εύκολη μέθοδος προσδιορισμού της κατάστασης μετάλλαξης των όγκων, καθώς απαιτεί ένα μικρό δείγμα αίματος αντί για έναν ιστό κατά τη διαδικασία βιοψίας. Ο έλεγχος έχει τη δυνατότητα να παρέχει αποτελέσματα μετάλλαξης εντός ημερών, πράγμα το οποίο μπορεί, με τη σειρά του, να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων θεραπείας. Επιπλέον, μπορεί να αποτελεί τη μοναδική επιλογή μεθόδου στις περιπτώσεις που η λήψη ιστού για βιοψία είναι δύσκολη, για παράδειγμα, σε ασθενείς των οποίων η φυσική κατάσταση δεν επιτρέπει τη χειρουργική επέμβαση.

«Με μεγάλη ευχαρίστηση ανακοινώνουμε τη στρατηγική συνεργασία μας με τη Sysmex Inostics», δήλωσε η Belén Garijo, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Merck Serono. «Ως εταιρεία, έχουμε ενστερνιστεί τις αρχές των εξατομικευμένων φαρμάκων και των προγνωστικών βιοδεικτών. Αυτή η συνεργασία αντανακλά τη δέσμευσή μας για μόχλευση της εμπειρίας μας στα εξατομικευμένα φάρμακα και τους προγνωστικούς βιοδείκτες, προκειμένου να ενισχύσουμε την αξία του cetuximabγια ασθενείς, ιατρούς και την κοινωνική ασφάλιση».

«Προσβλέπουμε με ανυπομονησία σε αυτήν τη σημαντική συνεργασία με τη Merck Serono και στη διάθεση της καινοτόμου τεχνολογίας μας στους ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού (mCRC)», δήλωσε ο Fernando Andreu, Διευθύνων Σύμβουλος της Sysmex Inostics. «Μαζί,η μη επεμβατική μέθοδός μας για τη διάγνωση στο αίμα και η εμπειρία της Merck στα εξατομικευμένα φάρμακα, θα ανοίξουν νέες δυνατότητες προηγμένου ελέγχου βιοδείκτη στο μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού (mCRC). Αυτή η συνεργασία είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην ενίσχυση της κλινικής αξίας των τεστ OncoBEAM της Sysmex Inostics και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνολικής στρατηγικής της Sysmex να φέρνει ευαίσθητα τεστ ελέγχου αίματος στον τομέα της Ογκολογίας».

Στον καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού, το RAS έχει αναγνωρισθεί ως κύριος βιοδείκτης που μπορεί να βοηθήσει στην πρόγνωση του πόσο καλά οι ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού μπορούν να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες θεραπείες, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγάλη σημασία η γνώση της κατάσταση του RAS όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα», σχολίασε η Καθηγήτρια Sabine Tejpar, της Μονάδας Γαστρεντερικής Ογκολογίας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Gasthuisberg, Leuven, Βέλγιο. «Καθώς αυτή η εξέταση είναι ενδεχόμενα πιο γρήγορη και πιο εύκολη, αυτό μπορεί να σημαίνει πιο γρήγορες και πιο έγκαιρες αποφάσεις θεραπείας – υποστηρίζοντας έτσι τον τελικό στόχο που είναι η βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς».

Οι μισοί περίπου ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού (mCRC) έχουν όγκους με wild-type RAS και οι μισοί έχουν όγκους με μεταλλαγμένο RAS.10 Τα αποτελέσματα των μελετών αξιολόγησης της κατάστασης μετάλλαξης του RAS σε ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού έδειξαν ότι οι θεραπείες μονοκλωνικού αντισώματος που στοχεύει τον υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (anti-EGFR), όπως το cetuximab (κετουξιμάμπη) μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα σε ασθενείς με wild-type RAS καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού.5-9

Σχετικά με τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου-Ορθού

Ο καρκίνος παχέος εντέρου-ορθού (Colorectal cancer – CRC) είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως, με εκτιμώμενα περισσότερα από 1,36 εκατομμύρια νέα περιστατικά ετησίως. Εκτιμώνται επίσης 694.000 θάνατοι από καρκίνο παχέος εντέρου-ορθού παγκοσμίως κάθε χρόνο, δηλαδή ποσοστό 8,5% όλων των θανάτων από καρκίνο, γεγονός που τον κάνει να είναι η τέταρτη πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου από καρκίνο. Το 55% σχεδόν των περιστατικών συμβαίνουν στις αναπτυγμένες περιοχές του κόσμου και τα περιστατικά καθώς και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι σημαντικά υψηλότερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact