ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η μείωση της απασχόλησης -Καμπανάκι κινδύνου από την Eurostat

Νέο καμπανάκι κινδύνου, αυτή τη φορά από την EUROSTAT, ήχησε για την απασχόληση και την ανεργία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δευτέρου τριμήνου, από τις χώρες της Ευρωζώνης μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν για τέταρτο συνεχές τρίμηνο μείωση του ποσοστού απασχόλησης, ωστόσο το πρόβλημα είναι σαφώς πιο έντονο για τη χώρα μας όπου η ανεργία παραμένει στα επίπεδα του 27%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε οριακά κατά 0,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, αλλά σε σχέση με πέρσι μειώθηκε κατά 0,5%, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη μείωση στο πρώτο τρίμηνο, καθώς και τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2013 όπου η απασχόληση είχε μειωθεί κατά 2,6% και 2,9% σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2012.

Ακόμα και τα στοιχεία για την ανεργία τον Ιούνιο, που έδειξαν οριακή της κάμψη στο 27% από 27,6% τον Ιούνιο του 2013, είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος, αφού εάν παρατηρήσει κανείς τα επιμέρους στοιχεία, θα διαπιστώσει ότι δεν υπήρξε μείωση μόνο στον αριθμό των ανέργων αλλά και των απασχολούμενων! Ειδικότερα, τον Ιούνιο οι απασχολούμενοι ανέρχονταν στους 3.527.112, έναντι 3.530.213, ενώ εάν γίνει σύγκριση με τον Ιούνιο του 2010, το αποτέλεσμα προκαλεί σοκ αφού δείχνει μείωση των απασχολούμενων κατά 840.734 άτομα!

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στο λιανικό εμπόριο, η μείωση της απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 0,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ ειδικά στα καταστήματα ειδών διατροφής η μείωση ήταν της τάξης του 1,4%.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact