ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται ο σπαραγμός στο ΠΑΣΟΚ


Οι δύο εκδηλώσεις για τα σαράντα χρόνια του κόμματος με τις εκατέρωθεν βολές… έρριψαν τον κύβο της ανοχής των αντιμαχόμενων στρατοπέδων -Η συγκατοίκηση των δύο ανδρών στην ίδια κομματική στέγη φαίνεται ότι είναι πλέον αδύνατη

Με το χέρι στην σκανδάλη βρήκε η επόμενη ημέρα της επετείου από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου τους συνεργάτες και φίλους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως όλα δείχνουν οι δύο εκδηλώσεις για τα σαράντα χρόνια του κόμματος με τις εκατέρωθεν βολές… έρριψαν τον κύβο της ανοχής των αντιμαχόμενων στρατοπέδων και η συγκατοίκηση των δύο ανδρών στην ίδια κομματική στέγη φαίνεται ότι είναι πλέον αδύνατη. Ωστόσο το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα παραμένει θολό. Από τη μια πλευρά οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επιμένουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκέφτεται τη δημιουργία νέου κόμματος και, από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δείχνει έτοιμος να προχωρήσει σε διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως στελέχη που πρόσκεινται στους δύο πολιτικούς άνδρες συνέχισαν και εχθές τον ανταρτοπόλεμο. Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης του Ιδρύματος “Ανδρέας Παπανδρέου” και πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά έκανε λόγο για “ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου” και επανήλθε εγκαλώντας τον για σύμπλευση με την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ο κ. Πετσάλνικος είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου έγινε παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας. Στην ομιλία του είπε ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον σοσιαλιστικό κόμμα». Ο κ, Πετσάλνικος ανέφερε μάλιστα ότι η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού για συσπείρωση των προοδευτικών και αριστερών σοσιαλιστικών δυνάμεων της κοινωνίας δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη δημιουργία κόμματος.

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο κινήθηκε με ανάρτησή του στο facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού του Ιδρύματος, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρεί επαφές με τον κύκλο Παπανδρέου. Ο κ. Μπόλαρης στο ειρωνικό του σχόλιο σημείωσε: “Χρειάστηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ για να ακούσουμε ένα Προεδρο να επιτίθεται μόνο στον προκάτοχο του & στην αριστερά ! Δεξιά;”. Έτσι ο κ. Μπόλαρης υιοθέτηση τη βασική κατηγορία κατά του κ. Βενιζέλου ότι επί προεδρίας του στο κόμμα το ΠΑΣΟΚ έγινε “ουρά του Σαμαρά”.

Το βαρύ κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη συντηρήθηκε και από την πλευρά του κ. Βενιζέλου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στο Βήμα FM καυτηρίασε για μια ακόμη φορά τη συμπεριφορά μερίδας υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου:

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απομονώσει τις αντιλήψεις των κλακαδόρων. Αυτές άλλωστε τις υπέστησαν όλα τα στελέχη του από πάνω μέχρι κάτω, στην περίοδο του δήθεν αντιμνημονιακού αγώνα των πλατειών. Είναι δυνατόν να μπαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια τιμητική εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τη μνήμη και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, και να αντιμετωπίζεται από μια ομάδα κατά αυτόν τον τρόπο και κανείς από τους διοργανωτές να μην μιλάει και να μην αντιδρά; Δηλαδή αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που θέλουμε να διδάξουμε;»

Σε ερώτηση για το αν οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού που προκάλεσαν την ένταση τη Δευτέρα έπαιξαν ρόλο στην εσωκομματική διαμάχη του 2007, ο κ. Καρύδης απάντησε:

“Όλα αυτά είναι υπαρκτά. Αλλά θα έπρεπε να είχαμε διδαχθεί. Να μην διολισθήσουμε ξανά σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Και μάλιστα σήμερα, το 2014, που η παράταξή μας από το 2009 και μετά μάτωσε ακρωτηριάσθηκε πολιτικά, για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, και από το 44% πήγαμε στο 8%. όταν διάφορα μεγαλοστελέχη  μας που είχαν θέσεις ευθύνης έφυγαν και πήγαν να βρουν την τύχη τους στα άλλα κόμματα για να διαφυλάξουν την προσωπική τους πορεία. Ενώ οι απλοί οπαδοί της παράταξης κράτησαν, παρότι πολλοί από αυτούς επλήγησαν στην καθημερινότητα τους, πολύ περισσότερο”.

Επίσης ο κ. Καρύδης συνέκρινε τις δύο εκδηλώσεις υπογραμμίζοντας:
“Η χθεσινή εκδήλωση, στις 3 του Σεπτέμβρη, δίδαξε πολιτικό πολιτισμό. Ήταν όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ εκεί. Από τα εν ζωή ιδρυτικά μέλη του Κινήματος μέχρι τους νέους ανθρώπους. Αυτοί μας δείχνουν το δρόμο για την προοπτική μας, μακριά  από λαϊκισμούς, δημαγωγίες και παθογένειες του παρελθόντος. Μακριά από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που μας πάνε πίσω». 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact