ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ζητά ο Κατρούγκαλος

Τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος με ανακοίνωσή του στην οποία αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για την τουρκική προκλητικότητα και ζητά να μην επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τη προαναγγελία ερευνών τουρκικού σκάφους σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποτελούν συνέπεια του κενού στρατηγικής και των εσωτερικών αντιφάσεων της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, που παρέδωσε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επιθετικότητα της άλλης πλευράς».

Ο κ. Κατρούγκαλος αποδίδει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση γιατί «οι κυρώσεις που κυρίως λειτουργούν προληπτικά, δεν διεκδικήθηκαν εγκαίρως και τέθηκαν όψιμα τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – χωρίς ανταπόκριση- όσο και σήμερα ενώπιον του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών».

Ακολούθως καταλογίζει αντιφάσεις στους σημερινούς χειρισμούς: «όλη την ημέρα οι διαρροές από το υπουργείο ‘Αμυνας μιλούν για συναγερμό και πανστρατιά στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να συγκαλέσει καν το αρμόδιο θεσμικό όργανο, το ΚΥΣΕΑ. Αυτή η κραυγαλέα αντίφαση σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με μια στάση ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας που οφείλει να εκπέμπει η πολιτική ηγεσία σε κρίσιμες εθνικά περιστάσεις».

Κλείνοντας αναφέρει: «Όπως δήλωσε ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το ελάχιστο που περιμένουμε από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018. Και να πει αυτή τη φορά όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «υπενθύμιζαν ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact