ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός: Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την έξαρση της ροής αλλοδαπών στα νησιά

«Συναγερμός» έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα λόγω της στάσης της Τουρκίας στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού μετά και τις καθημερινές απειλές του Ερντογάν ότι μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας, καθώς τουλάχιστον 2.200 άτομα έφτασαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή.

Αυτό -με τη σειρά του- αυξάνει τις πιέσεις προς τα κέντρα υποδοχής, στα οποία διαμένουν υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι συνθήκες στις δομές φιλοξενίας γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές, ενώ μέσα σε αυτή την κατάσταση οι κυβερνητικοί παράγοντες πρέπει να συνυπολογίσουν και τις αντιδράσεις τοπικών φορέων στα μέρη όπου μεταφέρονται οι πρόσφυγες.

Υπό το βάρος των τελευταίων αυτών εξελίξεων, η κυβέρνηση έχει τεθεί σε συναγερμό. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων που είχαν αποφασιστεί στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ, καθώς επίσης και να γίνει επισκόπηση της κατάστασης.

Η κατάσταση στα νησιά είναι τραγική. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564.

Στη Μόρια μάλιστα, ξεπερνούν τις 12.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό που διαθέτει υποδομές για 3.000 άτομα, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται τάχιστα σε γειτονικά κτήματα.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσος, ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι η δεύτερη που γίνεται σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων – η προηγούμενη ήταν αυτή του ΚΥΣΕΑ – καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί έντονη ανησυχία για το πως θα μπει «φρένο» στα κύματα προσφύγων που έρχονται από τη γειτονική χώρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact