ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ: Το τουρκικό Ναυτικό στοχοποιεί ελληνικά πλοία στο Αιγαίο

Επιβαρύνεται και άλλο το κλίμα στο Αιγαίο.

Την ώρα που επιφανή στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου όπως ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Αλ. Διακόπουλος εμφανίζεται σίγουρος πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα «θερμού» επεισοδίου μες την Τουρκία, η πραγματικότητα έχει άλλη «άποψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι μια σημαντική κλιμάκωση των αντιδράσεων του τουρκικού Ναυτικού, όταν υπάρχει προσέγγιση με σκάφη του ΠΝ.

Έτσι όποτε στο ανατολικό Αιγαίο, ή όταν τα τουρκικά πλοία πραγματοποιούν τις «αβλαβείς» διελεύσεις τους εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (το 2019 οι τουρκικές παραβιάσεις των ΕΧΥ έχουν αγγίξει τις 2.000!) υπάρχει προσέγγιση μεταξύ των σκαφών των δύο Ναυτικών, τα τουρκικά πλοία στρέφουν επιδεικτικά το πλωριό πυροβόλο με κατεύθυνση αυτή των σκαφών του ΠΝ σκοπεύοντας τα και με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται «ιδιαίτερα αντιληπτή από τα ελληνικά πληρώματα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Η τακτική αυτή των Τούρκων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Νοεμβρίου και υπάρχει πλήθος αναφορών από συμβάντα στα οποία τουρκικά σκάφη στοχοποίησαν αντίστοιχα ελληνικά.

Η αντίδραση αυτή, είναι ξεκάθαρη ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των τουρκικών επιθετικών κινήσεων εν μέσω γεωτρήσεων που έχει αναγγελθεί ανατολικά της Κρήτης.

Και μόνο το γεγονός ότι σε περιπτώσεις υποτιθέμενης “αβλαβούς διέλευσης” (δηλαδή παραβίασης των ΕΧΥ, τα τουρκικά σκάφη στρέφουν τα πυροβόλα τους κατά σκαφών του ΠΝ τα οποία τα παρακολουθούν, συνιστά από μόνο μέγιστη πρόκληση.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγες ημέρες τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναδείξει σε κύριο το θέμα με τον υποτιθέμενο εγκλωβισμό τουρκικής φρεγάτας από Mirage 2000.

Η ανάδειξη του «θέματος» αυτού δεν ήταν τυχαία βέβαια. Αυτή η «πληροφορία» αλλά και άλλες που πιθανόν ακολουθήσουν απλώς θα αποτελέσουν το «άλλοθι» που επιζητούν οι Τούρκοι, (όχι βέβαια ότι το χρειάζονται και απόλυτα) για να πείσουν την τουρκική κοινή γνώμη ότι οι έλληνες προκαλούν προκειμένου να προκαλέσουν «θερμές» καταστάσεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Η συμπεριφορά αυτή προβληματίζει το ΓΕΕΘΑ, το οποίο έχει δώσει βέβαια εντολές να αντιμετώπισης των τουρκικών κινήσεων με -τι άλλο- «ψυχραιμία».

.pronews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact