ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Βρέθηκε δυνητικά θανατηφόρο υπερμικρόβιο σε χοιρινό κρέας από σούπερ μάρκετ

Χοιρινό κρέας από σούπερ μάρκετ μολύνθηκε με ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το ρεπορτάζ του «The Guardian».

Αναλύσεις που διενεργήθηκαν αποκάλυψαν ότι περισσότερο από το 10% συγκεκριμένων προϊόντων χοιρινού, μεταξύ των οποίων μπριζόλες και κιμάς, είχε μολυνθεί με βακτήρια που εμφανίζουν αντίσταση σε αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών σε ανθρώπους.

Τα μολυσμένα προϊόντα περιελάμβαναν χοιρινό κρέας που πωλείται με την ετικέτα «Red Tractor assured», προϊόντα με διασφάλιση RSPCA και βιολογικά προϊόντα.

Μόλυνση στο αίμα, την καρδιά και τον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει το βακτήριο που βρέθηκε στη Βρετανία

Το υπερβακτηρίδιο είναι μια παραλλαγή των βακτηρίων του εντερόκοκκου που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, μεταξύ άλλων ασθενειών. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις τα βακτήρια αυτά μπορούν να μολύνουν την κυκλοφορία του αίματος, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Έχει γίνει ανθεκτικό στη θεραπεία με ορισμένους τύπους αντιβιοτικών, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα από τα φάρμακα που μπορεί κανονικά να συνταγογραφήσει ένας γιατρός δεν θα είχαν καμία επίδραση στη θεραπεία της ασθένειας.

Τα ανθεκτικά στα φάρμακα στελέχη βακτηρίων αποτελούν σημαντική ανησυχία για την υγεία, ενώ τα ποσοστά τους είναι γνωστό ότι αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα βακτήρια αναπτύσσουν τρόπους να παρακάμπτουν τα αντιβιοτικά, αλλά ένα βασικό ζήτημα είναι ότι τα αντιβιοτικά έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην κτηνοτροφική παραγωγή για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών, ιδιαίτερα σε εργοστασιακές φάρμες.

Ο βρετανικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, FSA, επισημαίνει ότι το προσεκτικό μαγείρεμα του κρέατος σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια ή τα μειώνει και ότι ο σωστός χειρισμός του συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου. Πρέπει πάντα να φυλάσσεται χωριστά στο ψυγείο και τα χέρια, τα μαχαίρια και οι επιφάνειες πρέπει να πλένονται καλά μετά τον χειρισμό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact