ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη, στις 09:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που έχουν σημάνει ύψιστο συναγερμό σε όλο τον κόσμο.

Η αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών σημαίνει ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή στην Ουκρανία, παρά τις προειδοποιήσεις των κορυφαίων ηγετών παγκοσμίως να κάνει πίσω ο Ρώσος πρόεδρος έστω και τώρα. Πέραν της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εξεταστεί και το ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στην Ουκρανία, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο πρέπει να μετακινηθούν.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί πως την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου είχε γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία παρουσία στενών συνεργατών του και ενεργειακών παραγόντων της αγοράς. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να πληροφορηθεί για τα σενάρια της κρίσης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η κλιμάκωση της έντασης, καθώς το ρωσικό αέριο καλύπτει το 40% με 45% των ετήσιων αναγκών μας.

Στη σύσκεψη είχαν συμμετάσχει οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας της κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θανάσης Ντόκος, και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

Από πλευράς θεσμικών παραγόντων της αγοράς, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Θανάσης Δαγούμας, ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κώστας Ξιφαράς και ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Παντελής Κάπρος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact