ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη, στις 09:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που έχουν σημάνει ύψιστο συναγερμό σε όλο τον κόσμο.

Η αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών σημαίνει ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή στην Ουκρανία, παρά τις προειδοποιήσεις των κορυφαίων ηγετών παγκοσμίως να κάνει πίσω ο Ρώσος πρόεδρος έστω και τώρα. Πέραν της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εξεταστεί και το ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στην Ουκρανία, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο πρέπει να μετακινηθούν.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί πως την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου είχε γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία παρουσία στενών συνεργατών του και ενεργειακών παραγόντων της αγοράς. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να πληροφορηθεί για τα σενάρια της κρίσης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η κλιμάκωση της έντασης, καθώς το ρωσικό αέριο καλύπτει το 40% με 45% των ετήσιων αναγκών μας.

Στη σύσκεψη είχαν συμμετάσχει οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας της κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θανάσης Ντόκος, και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

Από πλευράς θεσμικών παραγόντων της αγοράς, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Θανάσης Δαγούμας, ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κώστας Ξιφαράς και ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Παντελής Κάπρος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact