ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη, στις 09:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις κινήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που έχουν σημάνει ύψιστο συναγερμό σε όλο τον κόσμο.

Η αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών σημαίνει ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή στην Ουκρανία, παρά τις προειδοποιήσεις των κορυφαίων ηγετών παγκοσμίως να κάνει πίσω ο Ρώσος πρόεδρος έστω και τώρα. Πέραν της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εξεταστεί και το ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στην Ουκρανία, προκειμένου να αξιολογηθεί κατά πόσο πρέπει να μετακινηθούν.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί πως την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου είχε γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία παρουσία στενών συνεργατών του και ενεργειακών παραγόντων της αγοράς. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να πληροφορηθεί για τα σενάρια της κρίσης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η κλιμάκωση της έντασης, καθώς το ρωσικό αέριο καλύπτει το 40% με 45% των ετήσιων αναγκών μας.

Στη σύσκεψη είχαν συμμετάσχει οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας της κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θανάσης Ντόκος, και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

Από πλευράς θεσμικών παραγόντων της αγοράς, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Θανάσης Δαγούμας, ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κώστας Ξιφαράς και ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Παντελής Κάπρος.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact