ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η Νο 1 Κύπρια καταζητούμενη

Συνελήφθη στην Αθήνα η Κύπρια υπήκοος Έφη Ηροδότου η οποία ήταν η No1 καταζητούμενη της Europol με αίτημα των κυπριακών αρχών, για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εγκατάλειψη του θύματος και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Η Ηροδότου συνελήφθη μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της που ήταν επίσης καταζητούμενοι.

Την πληροφορία για την παρουσία τους στην Ελλάδα την έδωσαν οι κυπριακές αρχές στην Ελληνική Αστυνομία, υποδεικνύοντας συγκεκριμένη περιοχή. Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησε στον εντοπισμό των τριών καταζητουμένων και στη σύλληψη τους. Με οδηγίες των εισαγγελικών αρχών τέθηκαν υπό κράτηση και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης τους στη Κύπρο.

Η Κυπριακή Αστυνομία έχει στείλει ήδη τα σχετικά στοιχεία ώστε ν διαδικασία να προχωρήσει γρήγορα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις καταζητούμενοι δεν σκοπεύουν να φέρουν ένσταση στην έκδοση τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχοντας κουραστεί από την διπλή ζωή που ήταν αναγκασμένοι να ζουν, είχαν έρθει σε επαφή μέσω τρίτου με τις κυπριακές αρχές με σκοπό να διαπραγματευτούν την επιστροφή τους στη Κύπρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την Ελλάδα και οι τρεις βρισκόντουσαν στην Αγγλία και όπως όλα δείχνουν χρησιμοποιούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο Αιμίλιος Ιωάννου
Συνελήφθη στην Αθήνα η Νο 1 Κύπρια καταζητούμενη μαζί με τους γονείς της - Εικόνα 0

Δικαστική κομπίνα

Η Έφη Ηροδότου τον Δεκέμβριο του 2007 ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της πέρασε με κόκκινο σε διασταύρωση και σκότωσε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.  Εγκατέλειψε το θύμα στην άσφαλτο και διέφυγε για να εντοπιστεί αργότερα. Στο δικαστήριο που ακολούθησε αθωώθηκε σε όλες τις κατηγορίες πλην αυτής της εγκατάλειψης τη σκηνής του δυστυχήματος και της επεβλήθη ποινή τριών μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Όπως διεφάνη στη συνέχεα υπήρξε έντονο παρασκήνιο με πλαστογραφίες πρακτικών ψευδομάρτυρες και αστυνομική συμπαιγνία.

Το Εφετείο διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης και την σύλληψη της Εισαγγελέως που είχε χειριστεί την υπόθεση πρωτοδίκως όπως επίσης και των δικηγόρων της Ηροδότου. Ωστόσο όταν η Ηροδότου αναζητήθηκε δεν βρέθηκε καθώς είχε διαφύγει στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς της. Από τότε ήταν καταζητούμενοι. Ο πατέρας ήταν ανώτερος αξιωματικός του στρατού και φαίνεται πως είχε χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του για να αποφευχθεί η καταδίκη της κόρης του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact