ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνει να δει πού… υπάρχουν λεφτά για να κοστολογήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα


Στην Κουμουνδούρου θέλουν το πακέτο μέτρων, που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας να είναι μεν μια γενναία παρέμβαση στην κοινωνία και την οικονομία, αλλά να αντέχει στην αμφισβήτηση ως προς την κοστολόγησή του

Το φάντασμα του… Γιώργου Παπανδρέου, με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», ξορκίζουν στην Κουμουνδούρου, διαβλέποντας τον κίνδυνο η παρουσία και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ να αναζωπυρώσουν τη κριτική περί εύκολων και ανεύθυνων υποσχέσεων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το πακέτο μέτρων, που θα ανακοινώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο ως τις πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης της αριστεράς να είναι μεν μια γενναία παρέμβαση στην κοινωνία και την οικονομία, που να ανατρέπει τη σημερινή καταστροφική κατάσταση, αλλά να αντέχει στην αμφισβήτηση ως προς την κοστολόγησή του. Να συνοδεύεται δηλαδή από μια ισχυρή επιχειρηματολογία για το πού θα βρεθούν τα χρήματα με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα μέτρα δημοσιονομικής επιβάρυνσης – για τα λεγόμενα «ουδέτερα», όπως η αύξηση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν γεννάται λόγος.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, κυρίως οικονομολόγους, ώστε την Πέμπτη, στην κρίσιμη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος να υπάρχει ολοκληρωμένη απάντηση στο «πού και πώς υπάρχουν τα λεφτά».

Πάντως ενδεικτικές των προθέσεων του κόμματος για τα κοινωνικά μέτρα, είναι οι δύο τροπολογίες που κατέθεσαν στη Βουλή ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Η εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού για μείωση του ΕΦΚ κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% είναι ανεπαρκής διότι η αύξηση του ΕΦΚ κατανάλωσης από τον Μάρτιο του 2011 είναι 1.471%», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Με την τροπολογία για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διάταξη σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Επίσης, προτείνει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Κwh το τετράμηνο (ή 3.600 Κwh το χρόνο). Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν να πληρώνεται με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής να τιμολογείται με την αντίστοιχη τιμή που ισχύει για όλους τους πολίτες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact