ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνει να δει πού… υπάρχουν λεφτά για να κοστολογήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα


Στην Κουμουνδούρου θέλουν το πακέτο μέτρων, που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας να είναι μεν μια γενναία παρέμβαση στην κοινωνία και την οικονομία, αλλά να αντέχει στην αμφισβήτηση ως προς την κοστολόγησή του

Το φάντασμα του… Γιώργου Παπανδρέου, με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», ξορκίζουν στην Κουμουνδούρου, διαβλέποντας τον κίνδυνο η παρουσία και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ να αναζωπυρώσουν τη κριτική περί εύκολων και ανεύθυνων υποσχέσεων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το πακέτο μέτρων, που θα ανακοινώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο ως τις πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης της αριστεράς να είναι μεν μια γενναία παρέμβαση στην κοινωνία και την οικονομία, που να ανατρέπει τη σημερινή καταστροφική κατάσταση, αλλά να αντέχει στην αμφισβήτηση ως προς την κοστολόγησή του. Να συνοδεύεται δηλαδή από μια ισχυρή επιχειρηματολογία για το πού θα βρεθούν τα χρήματα με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα μέτρα δημοσιονομικής επιβάρυνσης – για τα λεγόμενα «ουδέτερα», όπως η αύξηση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν γεννάται λόγος.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, κυρίως οικονομολόγους, ώστε την Πέμπτη, στην κρίσιμη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος να υπάρχει ολοκληρωμένη απάντηση στο «πού και πώς υπάρχουν τα λεφτά».

Πάντως ενδεικτικές των προθέσεων του κόμματος για τα κοινωνικά μέτρα, είναι οι δύο τροπολογίες που κατέθεσαν στη Βουλή ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Η εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού για μείωση του ΕΦΚ κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% είναι ανεπαρκής διότι η αύξηση του ΕΦΚ κατανάλωσης από τον Μάρτιο του 2011 είναι 1.471%», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Με την τροπολογία για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διάταξη σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Επίσης, προτείνει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Κwh το τετράμηνο (ή 3.600 Κwh το χρόνο). Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν να πληρώνεται με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής να τιμολογείται με την αντίστοιχη τιμή που ισχύει για όλους τους πολίτες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact