ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Sunlight: Αναπτυξιακή πορεία και δημιουργία 130 νέων θέσεων εργασίας το 2016

Η εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, συνεχίζει να διαγράφει τη δική της ανοδική πορεία, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα, μέσα από ένα πλήρως εξαγωγικό προφίλ.

Με οδηγό το υγιές και δυναμικό επιχειρηματικό της προφίλ, η εταιρεία συμβάλλει στο εμπορικό ισοζύγιο, διευρύνει συνεχώς τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, εξάγοντας το 98% της παραγωγής της και συνεισφέρει στην ενίσχυση της απασχόλησης. Σήμερα οι συνολικοί εργαζόμενοι στην εταιρία ανέρχονται σε 750 από 630 το 2015, αύξηση προσωπικού κατά 19% για την χρονιά που διανύουμε.

Ειδικότερα, από την έναρξη του τρέχοντος έτους, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT προχώρησε στη δημιουργία 130 νέων θέσεων εργασίας, κυρίως στη μονάδα της στη Ξάνθη. Η ραγδαία αύξηση των θέσεων εργασίας οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση από τους διεθνείς πελάτες της ανά τον κόσμο, για βιομηχανικά προϊόντα SUNLIGHT, γεγονός που προέρχεται από την ανάπτυξη της εταιρείας σε ακόμα περισσότερες αγορές του εξωτερικού.

Με την επένδυση σε νέες θέσεις εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, η παραγωγή στο εργοστάσιο της Ξάνθης έχει διπλασιαστεί, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας σε ένα ευρύτατο δίκτυο βιομηχανιών από όλο τον κόσμο.

Όπως δηλώνει σχετικά ο Β. Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT: «Η Sunlight μετά από πολλά χρόνια μεθοδικής δουλειάς έχει καταφέρει να διεισδύσει σε 100 χώρες και να βασίζεται σε ένα αμιγώς εξαγωγικό προφίλ. Είμαστε μία ελληνική εξαγωγική εταιρεία που ανταποκρίνεται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως. Σε μια περίοδο ύφεσης – αποβιομηχανοποίησης της χώρας, η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει σε δομές και σε ανθρώπινο δυναμικό ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες. Το γεγονός ότι ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη είναι αυτονόητο ότι δίνει ώθηση στην τοπική οικονομία της Ξάνθης και παράγει προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη περιοχή της ακριτικής Θράκης. Συνεχίζουμε, με πνεύμα ομαδικότητας, να καλύπτουμε τις νέες προκλήσεις της εταιρείας και να ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφειά μας, εισερχόμενοι και σε νέες αγορές επιβεβαιώνοντας κάθε βήμα της στρατηγικής μας που θέτει τον πήχη, ακόμη υψηλότερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλματώδης ανάπτυξη της εταιρείας και φέτος ακολουθεί ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 2015, κατά το οποίο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14% (από €119,6 εκ. το 2014 σε €136,6 εκ το 2015), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 31% (από €10,2 εκ. το 2014 σε €13,4 εκ. το 2015). Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT μένει σταθερά προσηλωμένη στους στόχους της, διευρύνοντας τη λίστα των στρατηγικών της συνεργατών και ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά με αιχμή την καινοτομία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact