ΕΛΛΑΔΑ

Τα 2 μέτρα που έρχονται για να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdown

Ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο το έχει καταλάβει πλέον και ο πιο δύσπιστος.

Εκείνο που δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι ότι το πιο ανησυχητικό στοιχείο αυτή τη στιγμή είναι ότι το lockdown δεν δείχνει να αναχαιτίζει τον ιό στον βαθμό που θα περίμεναν οι επιστήμονες.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα της χώρας με προσοχή και σχέδιο μετά τις 15/12 προκειμένου να κινηθεί η αγορά τα Χριστούγεννα και να πάρει μια βαθιά ανάσα η οικονομία.

Το πρόβλημα όμως που χαλάει αυτή τη στιγμή κάθε σχεδιασμό είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι έως τότε θα έχουμε φτάσει το νούμερο-κλειδί που θα σημάνει το τέλος του lockdown (500 κρούσματα την ημέρα).

Οι ειδικοί θεωρούν ότι αν αγγίζαμε αυτό το νούμερο θα βλέπαμε πολύ σημαντική πτώση και στον αριθμό των διασωληνωμένων, το ΕΣΥ θα μπορούσε να ανασάνει και η χώρα θα ήταν σε θέση να επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα. Με μάσκες παντού, με μέτρα, με άνοιγμα πρώτα των σχολείων, μετά του λιανεμπορίου και στο τέλος της εστίασης.

Βλέποντας τα τελευταία δεδομένα όμως όλοι συμφωνούν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φτάσουμε τον στόχο με τα υπάρχοντα μέτρα. Γι’ αυτό θα εξεταστούν ξανά τα επιδημιολογικά δεδομένα και στο τραπέζι θα πέσουν 2 νέα μέτρα για να αναχαιτιστεί ο ιός και να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdown.

Πρόκειται για 2 μέτρα που είχαν ακουστεί ξανά και που η κυβέρνηση ήθελε να τα βγάλει απ’ τη φαρέτρα της μόνο αν φτάναμε στο σημείο μηδέν. Επειδή λοιπόν όχι μόνο φτάσαμε στο σημείο μηδέν, αλλά το ξεπεράσαμε κιόλας, πλέον η λήψη τους θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανή.

Μιλάμε για το μέτρο του χρονικού περιορισμού στα μηνύματα προκειμένου να μην υπάρχουν άσκοπα και συνεχή sms ειδικά στο… πολυσυζητημένο νούμερο 6 και της αλλαγής στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Δηλαδή το σημερινό 21:00-05:00 να γίνει 17:00-05:00.

Η Παρασκευή θα είναι η μέρα που θα κρίνει τα πάντα. Αν και σήμερα δούμε νούμερα σαν τα σημερινά, με πάνω από 3000 κρούσματα και έκρηξη των διασωληνωμένων, τότε θεωρείται βέβαιο ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε τα 2 νέα μέτρα. Αν απ’ την άλλη υποχωρήσουν θεαματικά τα κρούσματα αύριο (κανένα στοιχείο πάντως δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας αυτή τη στιγμή), τότε όλα θα είναι ανοιχτά. Ες αύριον τα σπουδαία…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact