ΕΛΛΑΔΑ

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Τουλουπάκη

1. Κατάχρηση εξουσίας κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος,

2. Κατάχρηση εξουσίας κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος,

3. Παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση.

Είναι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η Τουλουπάκη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εάν αυτά αποδειχθούν στο Δικαστήριο πέστε μου ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όταν την υπηρετούν τέτοιου είδους επίορκοι λειτουργοί της Διακαισύνης;

Η μόνη σωτηρία για τη Δικαιοσύνη θα είναι να αποβληθούν ΑΜΕΣΑ από το Δικαστικό Σώμα και να τιμωρηθούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

Γιατί μόνο έτσι θα αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τη στάση της ρίχνει τις ευθύνες στους προστατευόμενους μάρτυρας, καθώς για παράδειγμα σε ότι αφορά την υπόθεση του Π. Πικραμμένου ισχυρίζεται ότι απλά βασίστηκε σε όσα κατέθεσε ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεση η μάρτυρας αναφέρει μόνο ότι ο κ. Φρουζής διέρρεε ότι έδωσε ένα μικρό δωράκι στον κ.Πικραμένο γύρω στα 100 χιλιάρικα. Και καταλήγει η κυρία Τουλουπάκη, λέγοντας ότι η υπόθεση τέθηκε από μας στο αρχείο συνεπώς είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για κατασκευή ψευδών στοιχείων.

Δίνει τους μάρτυρες

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Ελένη Τουλουπάκη ούτε λίγο ούτε πολύ κατονομάζει τον έναν από τους δυο προστατευόμενους μάρτυρες. «Ειδικότερα σε ότι αφορά στην καταγγελία του Εμ. Βουλκίδη κατά του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis αφενός η καταγγελία αυτή έλαβε χώρα πολύ μεταγενέστερα από τη χορήγηση καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου όπως αναφέρουμε εκτενώς και στο προαναφερόμενο έγγραφό μας προς τον επόπτη μας κ. Μπρακουμάτσο η τακτική της καταγγελίας δια των ανωμοτί εξηγήσεων ενός μάρτυρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε άρση της προστασίας του καθόσον τα καταγγελλόμενα και αληθή υποτιθέμενα δεν σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση αφού αφορούν πράξεις σε βάρος της εταιρείας Novartis για τις οποίες απαιτείται έγκληση από την ίδια την εταιρεία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για τον «Μάξιμο Σαράφη» τονίζει ότι επιλέχτηκε επειδή αφενός είχαμε βάσιμες ενδείξεις χωρίς όμως να είμαστε απολύτως βέβαιοι (διότι τούτο δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί επισήμως ή ανεπισήμως από τις αμερικανικές αρχές) με βάση την συνολική επισκόπηση στοιχείων της δικογραφίας ότι το εν λόγω πρόσωπο κατέθεσε και ενώπιον των αμερικανικών αρχών και αφετέρου ότι ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας Novartis.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact