ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου

Τα διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τη σύγκρουση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας με εκτενή αφιερώματα.

«Οι συνομιλίες που είχαν ως στόχο την αποκλιμάκωση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναζωπυρώνουν την αντιπαράθεση», γράφουν οι Financial Times, κάνοντας λόγο για έντονη αντιπαράθεση μετά τη συνάντηση που είχε στόχο τη μείωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ανταλλάσσουν χτυπήματακατά τη διάρκεια συνάντησης», σημειώνει η DW, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση που είχε στόχο να διορθώσει τις διμερείς σχέσεις εξελίχθηκε γρήγορα σε ανοιχτή αντιπαράθεση.

Το TV5MONDE σε αφιέρωμα με τίτλο «Λεκτική σύγκρουση μεταξύ Τούρκου και Έλληνα υπουργού στην Άγκυρα» αναφέρει ότι εξέθεσαν δημόσια τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, ένα σκάνδαλο που δεν αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον του διαλόγου.

Αντίστοιχα το IZVESTIA με τίτλο «Οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας κατέληξαν σε δημόσια αψιμαχία», σημειώνει ότι οι δυο πλευρές ζήτησαν αρκετές φορές περισσότερο χρόνο για να ανταλλάξουν δηλώσεις μέχρι το σημείο που ο Τούρκος υπουργός θύμισε ότι έχουν αργήσει για το δείπνο. Στη συνέχεια οι υπουργοί έφυγαν από την αίθουσα γελώντας».

Τέλος, το ALJAZEERA, με τίτλο «Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συγκρούονται σε συνέντευξη Τύπου», υποστηρίζει ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Δένδιας χρησιμοποίησε τα εισαγωγικά του σχόλια για να παραθέσει τις ελληνικές θέσεις.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Μυτιλήνης και δηλώνει ως τελικό του προορισμό, όπως φαίνεται από το marinetraffic, το λιμάνι Τάσουτζου της Σελεύκειας στη νότια Τουρκία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact