ΥΓΕΙΑ

Τα έξι άχρηστα μέρη του ανθρώπινου σώματος

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέρη στο σώμα μας τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν στο σώμα σας υπάρχουν κάποια μέρη και όργανα που είναι πρακτικώς… άχρηστα;

Η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά το στομάχι και άλλα μέρη και όργανα του σώματος είναι απολύτως απαραίτητα καθώς αν κάποιος δεν τα είχε πρακτικά δεν θα ήταν ζωντανός. Υπάρχουν όμως και κάποια που δεν προσφέρουν κάτι και απλά υπάρχουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onmed.gr.

Τα έξι «άχρηστα» μέρη του σώματος

Το Σημείο του Δαρβίνου (το δίπλωμα του αυτιού στο επάνω μέρος του): Πρόκειται για μια μικρή πτυχή του δέρματος που σχηματίζεται στο επάνω μέρος των αυτιών και εμφανίζεται στο 10% των ανθρώπων. Τόσο η προέλευση όσο και η χρησιμότητά της είναι ασαφείς.

Το όργανο του Jacobson: Βρίσκεται στο οσφρητικό σύστημα των αμφιβίων, των ερπετών και των θηλαστικών. Περιγράφεται ως ένας «χημειοϋποδοχέας». Αυτό το εξειδικευμένο αισθητήριο στο αναπνευστικό μας σύστημα (στη μύτη) χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών ουσιών. Στην περίπτωση των ανθρώπων, τέτοιες ουσίες λέγεται πως είναι οι φερομόνες, αλλά στην πράξη είναι ένα άχρηστο όργανο για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Φρονιμίτες: Εκτός από το να αποτελούν έναν επώδυνο μπελά για να αφαιρεθούν, οι φρονιμίτες δεν εξυπηρετούν ίσως κανένα σκοπό. Η μόνη εξαίρεση είναι ίσως η ευθυγράμμιση των υπόλοιπων δοντιών και του σαγονιού, αλλά τις περισσότερες φορές εμποδίζουν τα υπόλοιπα δόντια από το να αναπτυχθούν.

Μυς των αυτιών: Ακόμα ένα άχρηστο μέρος του οργανισμού μας που εντοπίζεται στα αυτιά. Πρόκειται για μικρούς μυς που χρησιμοποιούνται για να περιστρέφονται τα αυτιά κάποιου ζώου προς την κατεύθυνση του ήχου, αλλά δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό στους ανθρώπους.

Κόκκυγα: Το βρίσκουμε στο τέλος της σπονδυλικής στήλης και αποτελείται από τρεις έως πέντε σπόνδυλους στο κάτω ιερό οστό. Η κόκκυγα (ή ουρά) είναι ένα «απομεινάρι» από όταν οι μακρινοί μας πρόγονοι είχαν ουρά.

Οι θηλές στους άντρες: Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές ούτως ή άλλως; Όλα τα ανθρώπινα έμβρυα αναπτύσσουν θηλές, ακόμη και πριν η φύση «αποφασίσει» το φύλο του εμβρύου. Αν και είναι σπάνιο, οι άνδρες είναι σε θέση να παράγουν γάλα από αυτές, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα άχρηστο μέρος του σώματός τους.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact